Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim Mediuutisten haastattelussa

Arvostettu lääkärilehti Mediuutiset pyysi saada haastatella Cityklinikan plastiikkakirurgia Riikka Veltheimiä.

Ranskassa asuva Mediuutisten toimittaja kirjoitti lehteen jutun siitä, kuinka Ranska kieltää mielipiteitä kuohuttaneet neitsyystutkimukset. Riikka haluttiin kommentoimaan aihetta yleisesti sekä Suomen näkökulmasta.

Ote artikkelista:

”PLASTIIKKAKIRURGIAN erikoislääkäri Riikka Veltheim työskentelee yksityisellä Cityklinikalla, missä tehdään muutamia immenkalvoleikkauksia vuodessa, mutta ei neitsyystutkimuksia.

– Minulta ei ole sellaista koskaan edes pyydetty. Sinänsä toteamista ei mielestäni tarvita. Aikuinen nainen itse tietää, onko immenkalvo rikkoutunut penetroivan seksin myötä, Veltheim sanoo. Hän kertoo kuitenkin ymmärtävänsä kulttuurien erilaisuutta.

– Me lääkärit emme voi puuttua poliittisiin ja uskonnollisiin sääntöihin ja vuosisatoja vanhoihin perinteisiin. Tavoitteenamme on yksittäisen naisen auttaminen ja suojeleminen. Jos terveydenhuolto ei naisia auta, on vaarana, että näitä tutkimuksia tekee joku maallikko, mikä tietenkin lisää riskejä.

Hän työskentelee myös Ruotsissa, missä hymenoplastiset leikkaukset ovat hiukan yleisempiä kuin Suomessa. Veltheimin mukaan on otettava huomioon, että koko Eurooppa ja samalla myös Suomi ovat muuttumassa multikulttuurisemmiksi.

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/neitsyysbisnes-kuohuttaa-euroopassa-pystyn-suhteellisen-pienella-toimenpiteella-auttamaan-toista-naista/3edd05a7-99bc-4d52-bac2-c4f87cbd0927

Kuvassa: Riikka Veltheim