FORMA

IHOA KIINTEYTTÄVÄ SARJAHOITO

Nyt on aika katsoa pieni video Kardashianin sisaruksista. He ovat nimittäin hurahtaneet toimenpiteeseen, jonka esittelen tänään blogissani. Amerikassa FORMA-toimenpidettä käytetään paljon vartalon kiinteyttämiseen, minkä näette tässä videossakin. (Meillä Suomessa keskimääräinen FORMA-potilas hakee kiinteyttä useimmiten kasvoihin, leukaperiin ja kaulaan.)

 • FORMA on ikääntymismuutoksia häivyttävä toimenpide, joka tehdään alakasvoille tai koko kasvojen alueelle. Usein hoidetaan myös kaula.
 • FORMA Plus on vartalon suurille alueille tarkoitettu toimenpide. Sen avulla voidaan kiinteyttää olkavarret, polvet, sisäreidet tai vatsa.

FORMA — MALTILLISEEN KOHOTUKSEEN

Forma-hoitoa käytetään kahdella tavalla. Esimerkiksi amerikkalaisjulkkikset käyttävät toimenpidettä ennen seurapiiritapahtumia eräänlaisena tuhkimohoitona, koska yksi Forma-hoito kiinteyttää kasvot mukavasti noin 24 tunnin ajaksi.

Yleisempää on kuitenkin käydä Forma-sarjahoidossa. 3–6 toimenpiteellä saadaan pysyvää kohotusta piirteille pitkäksi ajaksi.

Sarjahoidossa Forma-toimenpide tehdään viikon välein, ja yleensä kolmannen hoidon jälkeen potilaat — ja heidän läheisensä — alkavat todella nähdä tuloksia. Koska Forma-hoidossa ihon pinta jää täysin koskemattomaksi, hoidoissa käyminen ei paljastu. (Ellei hoidossa kävijä tahdo sitä itse paljastaa…)

Hoitosarjan päätyttyä iho on aikaisempaa kiinteämpi. Piirteet ovat kohonneet hiukkasen, ja iho on pehmeän kimmoisa.

Ennen ja jälkeen — Forma alakasvoille

FORMA KIINTEYTTÄÄ

Forma tehdään samalla laitteistolla kuin monille tuttu Fractora™. Salaisuus on radiotaajuusenergiassa, joka lämmittää kudokset. Heti ensimmäisen hoidon jälkeen potilas huomaa ihossa pieniä muutoksia. Ihon tekstuuri paranee. Iho tuntuu aikaisempaa ”tiukemmalta”. Myös rypyt madaltuvat hiukkasen.

Ensimmäinen tulos usein häviää hoitoa seuraavan vuorokauden aikana, varsinkin jos ikää on yli 30 vuotta. Sarjahoitoon sitoutuva puolestaan saa nähdä pysyviä muutoksia. Leukalinja kiinteytyy, alakasvojen ”hamsteripussit” tasoittuvat ja muun muassa kaulan vaakajuonteet madaltuvat huomattavasti.

USEIN KYSYTTYÄ

 • Kuinka FORMA toimii?

Radiotaajuusenergia ja lämpö tiukentavat ihoa ja stimuloivat ihoa kollageenin uusiotuotantoon. Lisääntyvä kollageeni kiinteyttää piirteitä sisältäpäin. Rypyt ja juonteet madaltuvat, piirteet napakoituvat ja veltostunut iho kohoaa.

 • MITÄ ALUEITA VOIDAAN KÄSITELLÄ?

FORMA on kasvojen ja kaulan kiinteytystoimenpide. FORMA Plus kiinteyttää vartaloa.
Cityklinikalla FORMA-hoitoa käytetään lähinnä kasvojen ja kaulan alueille.

 • SATTUUKO SE?

Ei satu. Ihossa tuntuu lämpöä ja pientä tiukentumisen tunnetta hoidon aikana.

 • KUINKA NOPEASTI TULOKSIA NÄKEE?

Ensimmäiset tulokset näkyvät jo heti ensimmäisen toimenpiteen jälkeen, varsinkin jos ikääntymismuutokset ovat vielä vähäisiä. Jos iho on jo huomattavan veltostunut ja rypyt syviä, on ehdottomasti valmistauduttava sarjahoitoon. Ikä ei määrää kaikkea — kyse on aina yksilöllisistä eroista.

 • PUNOITANKO, KUTEN FRACTORAN JÄLKEEN?

FORMA-hoidon jälkeen voi palata suoraan arkeen. Toipumisaikaa ei ole, ja ihon pinta on intakti.

 • KUINKA PITKÄSTÄ SARJAHOIDOSTA ON KYSYMYS?

Kuten sanottua, ensimmäisiä ikääntymismuutoksia hoidettaessa voi riittää yksi toimenpide. Useimmiten toimenpide tehdään 3–6 kertaa esimerkiksi viikon tai kahden viikon välein.

 • KUINKA KALLISTA TÄMÄ ON?

Normaalihintainen FORMA-hoito maksaa juuri tällä hetkellä 99 €–199 € / kerta. Päivitettyjä hintoja löytyy Fractora-palvelusivultamme.
Kampanjahintaiset FORMA-käsittelyt ovat myynnissä verkkokaupassamme.

 • ENTÄ, JOS EI JAKSA LAUKATA SARJAHOIDOSSA TAI JOS ASUU KAUKANA?

Siinä tapauksessa kannattaa harkita muita ei-kirurgisia kiinteytyshoitoja. UltraLift™ HIFU voi olla yksi vaihtoehto. Jos tahtoo kiinteyttää piirteitään ja tasoittaa myös ihon pintaa, voi harkita Fractora-hoitoa.

kasvojen rasvansiirto

HINNAT JA SAATAVUUS

Tätä kirjoitettaessa FORMA-hoidon hinnat ovat seuraavat:

 • posket ja leukalinja — 99 € 
 • koko kasvot — 149 € 
 • koko kasvot ja kaula — 199 €
 • Ajantasaiset hintatiedot löytyvät hinnastosivuilta.
 • Sairaanhoitajien FORMA-kampanja löytyy täältä.
 • Kosmetologin FORMA-kampanja pyörii täällä.

FORMA- JA FRACTORA-HOITOJA TEHDÄÄN VAIN HELSINGISSÄ

Helsingin ajanvaraus — p. 0201 777 288

Lääkäri Piotr Sikorski

Blogitekstin on suunnitellut Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii Helsingin Laser & Health Academy® Training Centerin johtavana kouluttajana. Keväästä 2017 lähtien hän on kouluttanut myös American Academy of Aesthetic Medicine -kurssilaisia ympäri maailmaa.