Sikorskin sana

Älä tule huijatuksi! Valitse alkuperäinen ja tutkitusti turvallinen rasvanjäädytyshoito

Blogitekstin on suunnitellut Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii Helsingin Laser & Health Academy® Training Centerin johtavana kouluttajana. Keväästä 2017 lähtien hän on kouluttanut myös American Academy of Aesthetic Medicine -kurssilaisia ympäri maailmaa.

Tiedämme sen, että CoolSculpting on aidosti toimiva. Sen avulla on mahdollista saada huikeita tuloksia — ja sen tietävät muutkin. Markkinoilta löytyy nykyään kuitenkin monia vaihtoehtoisia kryolipolyysihoitoja (kryo: kylmä, lipolyysi: rasvan hajottaminen), jotka eivät kuitenkaan ole yhtä tutkittuja teholtaan eivätkä turvallisuudeltaan. Miksi? Lue lisää, niin selvennän asiaa.

Mikä CoolSculpting – mikä kryolipolyysi?

Tämä vielä kerrattaneen. Kryolipolyysin toimintaperiaate perustuu rasvasolujen jäädyttämiseen viilentämällä ne tarpeeksi kylmässä lämpötilassa, kuitenkaan vahingoittamatta ihoa.

Optimaalista lämpötilaa on CoolSculptingin kohdalla tutkittu lukuisissa kliinisissä tutkimuksissa ja todettu, että sen -11 °C pakkasasteeseen ulottuva teho on tarpeeksi kylmä kristallisoidakseen ja tuhotakseen rasvasolut, mutta suojellen ihoa vahingoittamatta sitä. Yksikään laitekopio ei yllä yhtä alhaiseen lämpötilaan. Tätä korkeampi lämpötila viilentää kudoksia, mutta ei onnistu kristallisoimaan rasvasoluja niin, että ne kuolisivat ja näin pääsisivät poistumaan elimistöstä.

Hoitoalue rajataan tarkoin ja yhtä hoidettavaa aluetta jäädytetään 35 minuutin ajan. Viilennetylle hoidetulle alueelle kohdistetun laitepään pois oton jälkeen samaa aluetta hierotaan kahden minuutin ajan. Kylmennetyn alueen hieronta heti käsittelyn jälkeen auttaa kristallisoituneiden rasvasolujen hajottamisessa. Käsittely ei vaadi toipumisaikaa ja potilas on heti valmis jatkamaan päivittäisiä rutiinejaan.

Kämmenen kokoisten käsittelyalueiden lukumäärä riippuu hoidetun alueen laajuudesta sekä potilaan pehmeän rasvakudoksen määrästä alueella. Esimerkiksi selkä sekä sisä- ja ulkoreidet vaativat tyypillisesti useampia kämmenen kokoisia käsittelyalueita, kuin vatsa, kyljet tai käsivarret. Kokonais-hoitoalueen suuruus vaikuttaa myös tarvittaviin hoitokertoihin. CoolSculpting tuottaa tulosta jo kerrasta, mutta loppuunsa viety sekä täysin viimeistelty tulos saattaa toteutuakseen vaatia toisenkin käsittelykerran.

Tuloksia ei näy vielä välittömästi hoidon jälkeen. Jäätyneet rasvasolut kuolevat muutamassa vuorokaudessa ja 14-30 päivässä keho hajottaa ja poistaa kuolleet, jäätyneet rasvasolut, joiden tilalle ei enää synny uusia rasvasoluja. Toimenpiteen aikana syvällä kudoksissa voi aistia vetoa, nykimistä, nipistelyä ja muita lievän epämukavia tuntemuksia. Toimenpiteen jälkeen käsittelyalue on usein turta tai tunnoton. Punoitus, turvotus, mustelmat, pistely, kihelmöinti ja kivut ovat tavallisia sivuoireita hoidon jälkeen. Sivuoireet häviävät keskimäärin kolmen viikon kuluessa. Muutoksia alkaa näkyä noin kolmen viikon kuluttua toimenpiteestä. Dramaattisimmillaan lopputulokset ovat kahden-kolmen kuukauden päästä hoidosta. Rasvan poistuminen toimenpidealueelta jatkuu vielä 4–6 kuukautta toimenpiteen jälkeen.

Miksi valita CoolSculpting eikä edullisempi kilpailija?

CoolSculpting on tehokkain rasvanjäädytystekniikka, jolla on mahdollista saada todellisia tuloksia asiakkaiden turvallisuudesta tinkimättä. Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) hyväksyntä on tästä tae. CoolSculpting on ainoa kryolipolyysihoito, jolle kyseinen, arvokas hyväksyntä on myönnetty.

Nimeltä mainitsemattomilla laitekopioilla ei ole taustallaan vedenpitäviä tutkimustuloksia niiden tehosta, eikä niissä ole samanlaista sisäänrakennettua turvallisuusmekanismia, kuin CoolSculptingilla. CoolSculpting on tehnyt 52 julkaistua tutkimusta, joissa sen tehoa ja turvallisuutta on testattu ihmisten kautta, eikä ainoastaan koe-eläimillä. Näiden tutkimusten avulla se on tieteellisesti todistettu tehokkaaksi sekä turvalliseksi ja tämä on ollut ehdottomana edellytyksenä FDA-hyväksynnälle ja näin ollen sen pääsemiseksi Yhdysvaltojen markkinoille.

Kryolipolyysia, eli rasvasolujen jäätymistä ei pääse tapahtumaan liian alhaisessa lämpötilassa, joihin laitekopiot maksimissaan yltävät. -11 °C pakkasastetta on näyttäytynyt lukuisissa tehdyissä tutkimuksissa optimaalisen tehokkaaksi lämpötilaksi vahingoittamatta kuitenkaan kudoksia ja ilman sitä hoito on todettu tehottomaksi.

Laitteen ja menetelmän taustalla toimii aina näiden tutkimusten valossa toimivat kouluttajat – CoolSculpting vastaa jokaisen sitä palveluna tarjoavan jälleenmyyjän kokonaisvaltaisesta kouluttamisesta paitsi laitteen käytöstä ja toimintaperiaatteesta, myös tutkimuksista niiden takana.

Esteettisen lääketieteen uranuurtajana Suomessa olemme valinneet alkuperäisen kryolipolyysihoidon valikoimiimme ja tuoneet sen ensimmäisenä suomalaisten saataville. Asiakasturvallisuus ja tutkitut tulokset ovat meille kaikista tärkeimpiä ja sen vuoksi CoolSculpting on klinikkamme valinta. Minkä sinä valitsisit? ????

Kiinnostuitko?

Lue lisää ja varaa aikasi konsultaatioon numerosta 0201 777 288.