Sikorskin sana

BUFFALOPLASTIA

Blogitekstin on suunnitellut Cityklinikan lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.

Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii Helsingin Laser & Health Academy® Training Centerin johtavana kouluttajana. Keväästä 2017 lähtien hän on kouluttanut myös American Academy of Aesthetic Medicine -kurssilaisia ympäri maailmaa.

Buffaloplastia – mikä se on?

Monesti erityisesti ikääntymisen myötä nenän ja suun välinen ihoalue pitenee, mutta nenän ja ylähuulen väli voi olla toivottua pidempi myös rakenteellisista syistä.
Buffaloplastian avulla ylähuulta nostetaan leikkaamalla nenän alta siten, että ylähuulen puna-alue suurenee pysyvästi. Toimenpidettä voisi siis kutsua myös ylähuulen nostoleikkaukseksi.
Lyhyempi nenän ja suun välinen alue saa aikaan nuorekkaan ilmeen ja ylähuulen puna-alueen suurentaminen tällä tavoin voi olla myös vaihtoehto, kun halutaan huulta näkyvämmäksi vaikkapa pistoshoitojen sijaan.
Virallisen nimensä Buffaloplastia saa siitä, että nenän alapuolelta poistetaan häränsarvien muotoinen kudoskaistale.

Asiakkaan kertomana

Asiakkaallemme Helenalle teimme hänen pitkään toivomansa buffaloplastian ja toimenpidealue on parantunut viidessä päivässä todella hyvin. Kyselimme hieman Helenalta hänen ajatuksiaan viiden päivän jälkeen operaatiosta.

– Päädyin valitsemaan tämän hoidon, sillä olin nähnyt sen tehtynä muutamalle ihmiselle aikaisemmin. Monen hyvän tuloksen toteamisen jälkeen vaikutuin itsekin hoidon tehokkuudesta ja yhdessä lääkärin kanssa totesimme, että tämä toimenpide sopisi hyvin myös minulle.

Kuvat ennen toimenpidettä

-Leikkaukseen ei tarvinnut valmistautua erityisesti, mutta vertaohentavien tuotteiden ja lääkkeiden käyttöä suositeltiin välttämään.
Kyseessä on nopea operaatio.

– Toimenpide tehtiin paikallispuudutuksessa ja oli varsin nopea – alle tunnissa oltiin valmiita.

– Operaation aikana ei tuntunut minkäänlaista kipua, mutta puudutuksen vaikutuksen loppuessa leikkauspäivän iltana ja yönä helpotin kipua särkylääkkeillä. Hoitoalueella oli nähtävillä turvotusta seuraavana aamuna, joka kuitenkin laski päivää myöten ja kipu oli lähes täysin kadonnut.

– Tulin töihin jo seuraavana aamuna, sillä tunsin oloni niin hyväksi hienoista väsymystä lukuun ottamatta, joka ei kuitenkaan vaikuttanut työntekoon. Myöskään lääkäriltä en saanut mitään erityisrajoitteita, vaan normaalielämään sai palata heti, kun itsestä tuntui sopivalta.

– Leikkauksen jälkeen suositeltiin, että leikkauskohta pidetään kuivana 24 tuntia leikkauksen jälkeen, välttäen sen kastelua. Tämän jälkeen haavaa kuitenkin suositeltiin suihkuttamaan haalealla vedellä pari-muutama kertaa päivässä, jotta tikkikohdat pysyvät puhtaina. Joka pesun jälkeen puolestaan suositellaan kuivaamista huolellisesti, mutta hellävaraisesti talouspaperilla.

– Viidentenä päivänä leikkauksesta olen laittanut haavakohtaan hieman Bepanthenia, kun tikkikohdat alkavat kiristämään.

Kuvat viisi päivää toimeenpiteen jälkeen

– Pysyttelen ainakin viikon verran ilman meikkiä leikkausalueella. Parin viikon päästä haavan pitäisi olla jo siinä kunnossa, että siitä ei näy enää juuri mitään ja olen tämän huomannut myös tuttavallani, jolle tehtiin jokin aika sitten tämä sama operaatio. Parissa viikossa pitäisi saavuttaa jo ihan lopulliset tulokset.

– Ilmeisesti kyse on vain pienestä pintasuikaleesta, joka nenän alta lopulta leikataan, minulle ei tullut operaatiosta edes mustelmia.
Tulokset ovat nähtävillä jo heti operaation jälkeen ennen turvotuksen ilmestymistä.

– Heti leikkauksen jälkeen näin, että tulos on juuri sellainen, jota olin toivonutkin. Ylähuulen punaosa oli kasvanut toivotunlaisesti ja nenän sekä huulen väli lyhentynyt sopivasti – olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Myöskään tikkejä ei tarvitse käydä poistamassa, vaan ne sulavat itsestään.
Helena voi suositella operaatiota.

Kenelle hoito sopii?

– Itse suosittelen tätä niin keski-iän tienoilla oleville naisille, sillä iän mittaan ylähuuli alkaa painumaan alemmas. Toki uskon, että tämä kuitenkin hyödyttää ihan kaikkia, kenellä ylähuulen ja nenän väli on toivottua pidempi. Tämä on varmasti hyvä vaihtoehto myös heille, jotka kaipaavat muhkeampia huulia ja hoitavat niitä esimerkiksi täyteaineilla.

– Jos huulen ja nenän väli on tosi lyhyt, ei tämä siinä tapauksessa ole hyvä vaihtoehto. Sopivalle välimitalle on kuitenkin olemassa määrittely, josta lääkäri osaa konsultoida hoitoa harkitsevaa.

– Olen huomannut, että tämä hoito on kasvattamassa suosiotaan. Erona esimerkiksi täyteaineisiin tässä on myös se, että tulos on pysyvä.

Kiinnostuitko sinäkin buffaloplastiasta? Voit varata ajan konsultaatioon tai lähettää meille kuvan verkkosivuillamme kuvakonsultaatioon, niin määrittelemme hoidon tarpeesi.

Lue lisää buffaloplastiasta