Selluliitin hoito — CelluTite

Selluliitin hoito on usein haastava, jopa mahdoton tehtävä. Edes kirurginen rasvaimu ei useinkaan tepsi selluliittiin. BodyTite-rasvaimutekniikasta on kuitenkin kehitetty CelluTite-sovellus, joka tasoittaa selluliittia merkittävästi.

CelluTite-toimenpiteitä tehdään Helsingissä. Toimenpiteitä tekevät esteettiset lääkärimme.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Saa nähdä mitä kropastani tulee, en malttaisi jo päästä taas urheilemaan ja salille muokkaamaan lihaksiani. Toimenpiteen jälkeen, uskon, että myös salilla käynti on palkitsevampaa, koska ne vaiva-alueet, joille salitreenillä ja ruokavaliolla en mitään voinut, eivät pilaa kokonaisuutta. Aion leikkauksesta toivuttuani vastedeskin treenata paljon ja syödä terveellisesti.
Ihania toimivia hoitoja ja mukava henkilökunta ja sijainti loistava!
Näin aikaisessa vaiheessa en osaa vielä sanoa miltä lopputulos näyttää ja niin he sanoivat siellä klinikallakin, että vielä on liian aikaista. Minulla on kuukauden päästä kontrollikäynti ja jos eivät muhkut ole hävinneet (uskon kyllä että häviävät turvotuksen häviämisen myötä), reklamoin niistä ja oletan saavani korjauksen veloituksetta.    

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

1 alue
990 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
2 aluetta
1790 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
4 aluetta
2690 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
6 aluetta
3590 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
8 aluetta
4390 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
10 aluetta
5190 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
Lisäalue yli kuuden alueen jälkeen
400 €
Lue lisää
 • Hinta lääkärin tekemälle rasvaimulle.
Toimenpide yleisanestesiassa (nukutus)
850 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miksi minulla on selluliittia, vaikka harrastan liikuntaa?

Liikunta voi vähentää selluliitin määrää. Kun liikuntaharrastus yhdistetään terveelliseen ruokavalioon, kehon koostumus muuttuu. Lihasten osuus kasvaa, rasvan osuus vähenee. Koska selluliitti on rasvaa, rasvan vähentyminen merkitsee tietenkin myös selluliitin vähenemistä.

Aina liikunta ei kuitenkaan tepsi. Joissakin tapauksissa selluliittiongelma saattaa jopa pahentua liikuntaharrastusten aloittamisvaiheessa. Jos rasvan määrä vähenee nopeasti, iho ei välttämättä ehdi mukaan tähän nopeaan muutokseen. Rasvan vähetessä iho jää vielä pussittamaan, ja ihon epätasaisuus saattaa näyttää entistä pahemmalta. Mitä enemmän ikää, sitä huonommin iho kiinteytyy rasvan poistumisen jälkeen.

On mahdollista, ettei ihon epätasaisuus (appelsiini-iho) vähene, vaikka rasvaa saataisiin alueelta pois paljonkin. Vaikka selluliitti on paikallista rasvaa, selluliitin hoito ei ole pelkkää rasvanpoistoa. Rasvan poistumisen lisäksi ongelma-alueen ihon tulee kiinteytyä. Jos iho ei kiinteydy, se näyttää edelleen kuoppaiselta ja epätasaiselta.

 

Voiko selluliittia poistaa voiteilla?

Kosmetiikkatuotteet kosteuttavat ja pehmentävät ihon ylintä kerrosta, epidermistä. Kosteutettu, hoidettu iho näyttää muutaman tunnin ajan paremmalta kuin kuiva, hoitamaton iho. Voiteen hierominen ihoon on sekin merkityksellistä. Säännöllinen hierominen vauhdittaa alueen nestekiertoa. Kun kuona-aineet lähtevät liikkeelle, selluliitti saattaa tasoittua hieman.

Kosmetiikkatuotteet eivät kuitenkaan pääse imeytymään rasvakudokseen saakka. Yhdelläkään kosmetiikkatuotteella ei pystytä vähentämään rasvaa. Koska selluliitissa on aina kyse rasvasta, voiteiden teho on hyvin rajallinen.

Mihin CelluTite-toimenpiteen teho perustuu?

CelluTite-hoitoa voidaan pitää pienenä rasvaimuna. Toimenpiteessä ihon alle viedään erityismuotoiltu kanyyli. Kanyylin avulla on mahdollista kuumentaa ihonalaista kudosta selektiivisesti ja tarkasti — ilman, että muut kudokset vaurioituvat.

Kudosten lämmittäminen kiristää sidekudoksen rakenteita sekä stimuloi ihossa olevia fibroblastisoluja tuottamaan uutta kollageenia. Säikeiden kiristyminen ja uusien säikeiden muodostuminen merkitsevät ihon voimakasta kiinteytymistä. Toimenpiteessä poistetaan myös rasvaylimäärää sekä tarvittaessa katkotaan kovettuneita sidekudossäikeitä, jotka näkyvät ihon pinnalla kuoppina.

Toimenpiteen teho perustuu seuraaviin tosiasioihin:

 1. Koska selluliitti on paikallista rasvaa, rasvan pienkirurginen poistaminen vähentää selluliittia.
 2. Kollageenisäikeiden kiristyttyä ja lisäännyttyä iho kiinteytyy huomattavasti, jolloin myös ihon epätasaisuus vähenee.
 3. Kovettuneiden säikeiden katkettua jäljelle jäävä rasvakudos asettuu paikoilleen tasaisemmin kuin ennen.

 

Ennen ja jälkeen — CelluTite

Selluliitin hoito -wiki

Perustietoa

Kosmeettinen selluliitti on kehoon kehittyvä rasvakertymä, joka näkyy ihon pinnalla muhkuraisuutena ja appelsiinikuori-ihona. Selluliittia muodostuu tavallisesti reisiin, takapuoleen, käsivarsiin ja vatsaan. Selluliittiriski kasvaa liikakilojen kertyessä, mutta turvonnutta rasvakudosta voi olla hoikallakin naisella.

Selluliitti syntyy, kun rasvasolut kerääntyvät rykelmiin kovettuneiden sidekudossäikeiden väleihin. Vaiva on yhteydessä sukupuoleen, perintötekijöihin ja elämäntyyliin. Selluliittia voi ehkäistä elämäntapavalinnoilla. Silti selluliittia on myös hoikilla ja tervettä elämää viettävillä naisilla.

Kosmeettinen selluliitti kiusaa etenkin länsimaisia naisia. Erään arvion mukaan 90 prosenttia hyvinvointivaltioiden naisista kärsii selluliitista. Miehillä tätä kosmeettista ongelmaa esiintyy harvoin. Miesten selluliitti kertyy yleensä ainoastaan vatsan alueelle.

Selluliitin vakavuutta arvioidaan usein asteikolla 1–3. Ensimmäisen asteen selluliitti näkyy appelsiini-ihona, kun aluetta puristetaan. Toisen asteen selluliitti näkyy jo ilman puristamista, erityisesti sivulta katsottaessa. Kolmannen asteen selluliitti on näkyvää ja usein kosketusarkaa. Yleensä selluliittia syntyy ensimmäisenä pakaroihin, reisiin ja vatsaan. Iän myötä selluliitti saattaa lisääntyä, ellei elämäntavoissa tapahdu selkeitä muutoksia. Ikääntymisen myötä aineenvaihdunta hidastuu. Myös iho muuttuu aiempaa veltommaksi ja huonommin palautuvaksi. Nämä ikääntymismuutokset saattavat vauhdittaa myös selluliitin kehittymistä ja sen näkymistä entistä selvemmin.

Selluliitin ehkäiseminen on helpompaa kuin sen poistaminen. Selluliittia ehkäisevä ihminen liikkuu ja venyttelee paljon, syö terveellisesti, juo tarpeeksi vettä ja huolehtii koko vartalonsa ihosta huolellisesti. Selluliittivoiteiden tehosta ei ole tieteellistä näyttöä, mutta ihon kosteuttaminen parantaa ihon kuntoa. Hyväkuntoisen ja heleänvärisen ihon läpi muhkurat eivät näy yhtä helposti kuin hoitamattoman, kuivan ihon läpi.

Selluliittia voidaan myös poistaa

Selluliitin poistaminen vaatii tehokkaita laitehoitoja. Yleensä selluliittia poistavat toimenpiteet tehoavat sarjahoitona. Selluliittia poistetaan lähes aina joko radiotaajuusenergian tai laserin avulla. Cityklinikalla selluliitin hoito onnistuu

 • CelluTite-toimenpiteellä (tehokkain hoitomuodoista)
 • Zerona® / Slim Cold -kylmälaserkäsittelyllä (vaatii sarjahoitoa)
 • TiteFX-hoidolla (vaatii sarjahoitoa)

Selluliitin hoito CelluTite-tekniikalla

Rasvaimuun käytetyillä menetelmillä ihon kiristäminen ja selluliitin poistaminen on vaikeaa. Sen vuoksi selluliittia on hoidettu lähinnä laservalolla. Lasertoimenpiteet sopivatkin hyvin selluliitin maltilliseen tasoittamiseen ja hoitoon. Laserhoitojen ongelma on monesti kuitenkin se, ettei laserenergian aiheuttamaa lämpöä pystytä hallitsemaan kovin tarkasti. Siksi pieniä vaurioita syntyy myös sellaisiin kudoksiin, joita laserilla ei ole tarkoitus käsitellä.

Toinen ongelma on se, ettei laserhoitojen aikana ole mahdollista poistaa rasvaa, joka on saatu laserenergian avulla juoksevaksi.

CelluTite-toimenpide onkin ensimmäinen todellinen vaihtoehto selluliitin pysyvään poistamiseen. CelluTite perustuu radiotaajuusenergian hallittuun käyttöön. Toimenpide kohdistuu kaikkiin selluliitin syntytekijöihin:

 • muhkuroita aiheuttavia rasvakertymiä sulatetaan ja poistetaan
 • kovia sidekudossäikeitä katkaistaan ja poistetaan
 • ihon kiinteyttä ja kimmoisuutta lisätään

CelluTite-menetelmällä iho kiinteytyy  70–85 % enemmän kuin muilla selluliittihoidoilla. (Dr William Hart)


Selluliitin hoito — hoitoalueet

 • Reisien sisäsyrjät
 • Pakarat ja takareidet
 • Reisien ulkosyrjät
 • Etureidet
 • Sääret
 • Vatsa
 • Lantio
 • Käsivarret
 • Selkä

CelluTite hinnoitellaan alueittain

CelluTite hinnoitellaan alueittain. Alueiden lukumäärää voi arvioida kotonakin, mutta lopullisen arvion käsiteltävien alueiden lukumäärästä antaa aina toimenpiteen tekevä lääkäri.

Esimerkkejä CelluTite-alueista:

 • Alaleuka, ns. kaksoisleuka — 1 alue
 • Poskien alaosat, ns hamsteripussit — 1 alue
 • Alavatsa — 2 aluetta
 • Ylä- ja alavatsa — 4-5 aluetta
 • Koko vatsa ja ”jenkkakahvat” — 6-10 aluetta
 • ”Jenkkakahvat” — 2-4 aluetta
 • Sisäreidet (yläosa) — 2 aluetta
 • Sisäreidet ja polvien seutu — 4-6 aluetta
 • Ulkoreidet — 2 aluetta
 • Takareidet — 2 aluetta
 • Polvet kokonaan — 2-3 aluetta
 • Pakarat — 2-6 aluetta
 • ”Allit” – käsivarret — 2-3 aluetta
 • Alaselkä — 2-4 aluetta
 • Keskiselkä – ”banaanipoimut” — 2 aluetta
 • Kainalot — 2 aluetta
 • Miehen rinnat – pseudogynekomastia — 2 aluetta

CelluTite-toimenpiteen edut

 • Voidaan käyttää keskivaikean ja vaikeankin selluliitin (tasot 2 ja 3) hoitoon.
 • Kertatoimenpide riittää.
 • Ensimmäiset tulokset näkyvät välittömästi toimenpiteen jälkeen
 • Tulokset paranevat hoitoa seuraavien kuukausien kuluessa.
 • Tulokset pysyvät merkittävästi pidempään kuin muiden hoitojen tulokset.
 • Voidaan yhdistää TiteFX– ja BodyTite-toimenpiteisiin.
 • Mini-invasiivinen toimenpide: toipuminen on nopeaa, toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa

Muita saman aihealueen palveluita

3D HIFU-Ultralift vartalolle

Korkeatehoiseen, fokusoituun ultraääneen sekä lämpöenergiaan perustuva vartalon HIFU-hoito altistaa ihonalaiskudokset ja rasvasolut nopealle, korkealle lämpötilalle siten, että rasvasoluja kuolee. Hoito kiinteyttää ja napakoittaa äärimmäisen tehokkaasti.

Lue lisää

Suonikohjujen vaahto+laserhoito

Suonikohjut ja laskimoiden vajaatoiminnan häiriöt ovat yleinen vaiva. Pintalaskimoiden vajaatoiminnan vallitsevuus aikuisväestössä on 30–40 % ja vähäisten ihonalaisten laskimolaajentumien vallitsevuus on jopa 80 %. Hoitoon tullaan esteettisistä sekä terveydellisistä syistä.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla tai miraSmooth-tekniikalla

Pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä tehokkaalla laserilla. Kainaloalueella pysyvä karvanpoisto voidaan tehdä myös miraSmooth-menetelmällä.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Tatuoinnin laserpoisto

Tatuoinnin poisto on sarjahoito, joka tehdään tehokkaalla laserlaitteella. Uusi, tehokkaampi FracTat™-menetelmä nopeuttaa väripigmenttien hajoamista ja poistumista.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

Ihon kiinteyttäminen

Tehokkaat laitehoidot ja uudet rasvaimutekniikat tulevat avuksi, jos ihon kiinteyttäminen ei onnistu kotikonstein.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapia on monipistoshoito, joka tehdään yleensä kolmen kerran sarjana. Cityklinikan laaja mesoliuosvalikoima mahdollistaa räätälöidyt hoitokokonaisuudet.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Aknen hoito

Aknen hoito onnistuu tehokkailla laserhoidoilla ja kemiallisilla kuorinnoilla. Usein kuorintoja ja laserkäsittelyjä yhdistetään. Näin saavutetaan erinomaisia tuloksia.

Lue lisää

Aknearpien hoito tehokkaasti ja turvallisesti

Aknearpia voidaan tasoittaa tehokkailla laserhoidoilla tai jossain määrin myös keskivahvoilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Maksaläiskien vaalentaminen

Pigmenttiläiskien vaalentamiseen sopivat tehokkaat laserhoidot, miedot ja keskivahvat kuorinnat sekä kuoriva Spot Eraser -hoito. Toimenpiteitä yhdistelemällä saavutetaan hyviä tuloksia.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Rasvansiirto käsiin - nuorekkaat kädet rasvansiirrolla

Käsien iho on jatkuvasti koetuksella käsien ollessa lähes jatkuvasti esillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimu on kirurginen toimenpide, jossa vartaloa muokataan rasvasoluja poistamalla. Koska poistetut rasvasolut eivät kasva takaisin, hoitotulos on pysyvä.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Hiustensiirto

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim tiimeineen tekee hiustensiirtoja Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Selluliitti pois pysyvästi

Cityklinikalla kosmeettista selluliittia hoidetaan CelluTite-, TiteFX- ja Shock Wave -toimenpiteillä.

Lue lisää

Kynsisienen hoito laserilla

ClearSteps-laserhoito parantaa kynsimuutokset, jotka ovat kynsisienen aiheuttamia. Toimenpide tehdään neljä kertaa viikon välein.

Lue lisää

3D-teknologia — näe tulokset ennen leikkausta

Crisalix on 3D-simulaattori, jonka avulla leikkaustuloksen voi nähdä jo hyvissä ajoin ennen leikkauspäivää.

Lue lisää

Selluliitin hoito — CelluTite

Selluliitin poistaminen ei onnistu rasvaimun avulla. BodyTite-rasvaimutekniikasta on kuitenkin kehitetty CelluTite-sovellus, joka tasoittaa ja jopa poistaa selluliitin. Pysyvät tulokset!

Lue lisää

Rasvansiirto pakaroihin — Brazilian Butt Lift

Brazilian Butt Lift on pakaroihin tehtävä rasvansiirto. Toimenpide tuo pakaroiden pyöreyden ja vartalon tiimalasimuodon esiin.

Lue lisää

Ei-kirurgiset toimenpiteet

Cityklinikka tarjoaa sinulle laajan valikoiman ei-kirurgisia toimenpiteitä, joiden avulla vartalosi ulkonäköä ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi voidaan kohentaa.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Vartalon muokkaus rasvansiirrolla

Rasvansiirto on tehokas tapa muokata vartaloa. Toimenpiteen aikana vartalon omaa rasvaa siirretään paikasta toiseen, jolloin vartalon linjat muuttuvat aiempaa esteettisemmiksi.

Lue lisää

Pakaraimplantit ja Brazilian Butt Lift

Pakaroita voidaan muotoilla pakaraimplanteilla ja rasvansiirrolla (Brazilian Butt Lift). Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Riikka Veltheim leikkaa Helsingissä.

Lue lisää

Pohjeimplantit

Pohjeimplantit parantavat pohkeiden ja jalkojen muotoa sekä ulkonäköä, antaen säärille (pohjelihaksille) muodokkaammat ja selkeämmät ääriviivat.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä Cityklinikalla tekevät plastiikkakirurgi ja lääkäri.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää