Virtsankarkailu kuriin IncontiLase™-hoidolla

Jopa 30 % naisista kärsii virtsankarkailusta. Oireita voidaan kuitenkin hoitaa. IncontiLase on yksi vaihtoehto.  Hoito annetaan kolme kertaa kuukauden välein. 80–90 prosenttia hoidetuista saa hyvän tai erinomaisen avun 1-2 vuoden ajaksi, minkä jälkeen hoito voidaan uusia.

Vuonna 2018 tehty plasebokontrolloitu tutkimus osoitti, että laserhoito todella tehoaa ponnistusvirtsankarkailuun. Laserhoito mainitaan myös uusimmassa Käypä Hoito -suosituksessa kokeellisena hoitomuotona

IncontiLase-hoitoja tehdään Helsingissä.

Asiakaskokemuksia

Kävin emättimen laser kiristyksessä kaksi kuukautta sitten ja tunnen itsekin olevani tiukempi nyt. Pieni virtsankarkailukin väheni hoidon jälkeen. Suosittelen paljon ja aion käydä jatkohoidoissa tästä eteenpäin joka vuosi.  
I tried the treatment after having had 3 vaginal deliveries and am very satisfied with the results!
Kärsin vuosikausia virtsankarkailusta ratsastusharrastuksen yhteydessä ja nyt kahden hoitokerran jälkeen oireet loppuivat kokonaan. Nyt pystyn keskittymään itse ratsastukseen paljon paremmin kun ei tarvitse pelätä epämiellyttävää vaivaa.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

IncontiLase™ — ponnistusvirtsankarkailun hoito laserilla (sis. 2 hoitoa)
990 €
IntimaLase™ — emättimen kiristys laserilla (sis. 2 hoitoa)
990 €
IntimaLase™ ja IncontiLase™ — yhdistelmähoito (sis. 2 hoitoa)
1435 €
Ylläpitohoito — IntimaLase™ tai IncontiLase™
390 €
Ylläpitohoito — IntimaLase™ ja IncontiLase™
590 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

IncontiLase™ — ponnistusvirtsankarkailun hoito laserilla (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 3 hoitoa)
1400 €
IntimaLase™ — emättimen kiristys laserilla (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 2 hoitoa)
990 €
RenovaLase™ — emättimen kuivuusoireyhtymän hormoniton hoito (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 3 hoitoa)
950 €
Laskeuman laservalohoito (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 4 hoitoa)
2000 €
Kondyloomasyylien laserhoito
300–600 €
Valkojäkälän laservalohoito
300–600 €

IncontiLase-wiki

Perustietoa

IncontiLase™ on patentoitu laserhoito lievään tai kohtalaiseen virtsankarkailuun, varsinkin ponnistusinkontinenssiin. Hoito perustuu virtsaputken ympärillä olevan kollageenikudoksen kiristämiseen. Laserhoidolla aktivoidaan kollageenin määrän runsasta kasvua (neokollageneesi). Laserhoito ei vahingoita ihon tai limakalvon pintoja millään tavalla, joten hoidosta toipuminen on välitön.

IncontiLase™-laserhoito on tarkoitettu potilaille joilla on lievä, tai keskivaikea virtsankarkailu. Kliiniset tutkimukset ja Amerikan lääkelaitoksen (FDA) hyväksyntä osoittavat, että IncontiLase™-menettely on tehokas, turvallinen ja helppo potilaalle.

IncontiLase-laser aktivoi kollageenin kiristymistä ja uuden kollageenin kasvua ja lisääntymistä. Kollageeni kiristyy ja lisääntyy sekä emättimen limakalvoissa että emätintä ympäröivissä sidekudoksissa, virtsaputken koko pituuden ympärillä ja myös virtsaputken suun lähellä. Lopputuloksena on virtsaputken ja sitä ympäröivien kudoksien kiristyminen ja tiukentuminen. Tämän ansiosta virtsanpidätystoiminto paranee merkitsevästi.

Huom. IncontiLase™-hoito mainitaan nykyisin Käypä hoito -suosituksessa kokeellisena hoitomuotona.


Laserhoidon edut

Suurin etu IncontiLase™-hoidossa on se, että menettely on veitsetön ja lähes kivuton. Toimenpiteen aikana tai sen jälkeen ei tule mitään ihon tai limakalvojen vaurioita, viiltoja, verenvuotoa tai ompeleita. Toipuminen on erittäin nopeaa. Kipulääkkeitä tai antibiootteja ei tarvita.

Yleensä  suositellaan kahta hoitokertaa lievittämään lievää tai kohtalaista virtsankarkailua. Erityisiä esivalmisteluja tai toimenpiteen jälkeisiä toipumiseen liittyvä varotoimia ei tarvita. Potilaat voivat välittömästi palata normaaliin jokapäiväiseen elämään ilman rajoituksia. Tutkimukset vahvistavat, että IncontiLase on tehokas, turvallinen ja mukava hoitovaihtoehto virtsankarkailuun.

Toimenpidettä ei voi tehdä kuukautisten aikana.

Virtsankarkailua voidaan hoitaa myös kirurgisesti. TOT-Monarc-nauhaleikkauksiin on erikoistunut gynekologimme Lasarus Mitrofanoff.


Tutkittuja tuloksia

Vuonna 2018 Ljubljanan ylipiston gynekologinen klinikka teki maailman ensimmäisen plasebokontrolloidun tutkimuksen, jossa selvitettiin IncontiLase-hoidon tehoa ponnistusvirtsankarkailun hoidossa:

  • Tutkimusjoukkoon kuului 114 naista
  • Puolet naisista käsiteltiin todellisella IncontiLase-hoidolla, puolet saivat ns. lumekäsittelyn ilman laservaloa
  • Tutkitut eivät itse tienneet, kumpaan ryhmään he kuuluivat
  • Kolmen kuukauden päästä tutkimukseen osallistuneet naiset saivat arvioida hoidon vaikutuksia
  • Tulokset osoittivat, että laserhoidon saaneet naiset olivat saaneet merkittävän avun virtsankarkailuongelmaansa
  • Vakavia sivuvaikutuksia laserhoito ei kenellekään tutkituista aiheuttanut

Tulokset: IncontiLase-tyyppiset laserkäsittelyt vähentävät hoidettujen potilaiden ponnistusvirtsankarkailua. Laserhoito lisää potilaiden elämänlaatua ja parantaa myös hoidettujen seksuaalielämää.


Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Virtsankarkailu kuriin IncontiLase™-hoidolla

Virtsankarkailu voidaan saada kuriin lantiopohjaharjoitteilla, jos kyse on lievästä oireilusta. Jos lievä tai keskivaikea virtsankarkailu ei helpotu harjoitteiden avulla, voidaan harkita laserhoitoa tai nauhaleikkausta.

Lue lisää

Emättimen kiristys laserilla

Jos emättimen löysyys ei johdu laskeumasta, apu voi löytyä IntimLase™-laserhoidosta. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide.

Lue lisää

Emättimen kuivuus pois laserilla

Emättimen kuivuutta voidaan hoitaa ilman hormoneja. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä tekee plastiikkakirurgi Veltheimin lisäksi naistentautien erikoislääkäri Mitrofanoff.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Ammattilaisille

CCAAM - Esteettisen lääketieteen koulutuskeskus

CCAAM on johtava esteettisen lääketieteen kouluttaja Suomessa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat botox-, täyteaine- ja skinbooster-koulutukset, Laser & Health Academy® -opintokokonaisuudet sekä mesolanka-, mesoterapia- ja happokuorintakoulutukset.

Lisätiedot:

Katso Laser & Health Academy -koulutukset.