Emättimen kuivuus pois laserilla

Emättimen kuivuus ja yhdyntäkivut tulevat vaihdevuosi-ikäiselle naiselle usein yllätyksenä. Kivut johtuvat lähinnä limakalvojen surkastumisesta.  Emättimen kuivuutta ja atrofisen vaginiitin muita oireita hoidetaan yleisimmin emättimeen asetettavilla estrogeenivalmisteilla. Nämä voivat olla voiteita, puikkoja tai tabletteja.

Jos ei halua käyttää estrogeenejä tai jos niiden käyttöä ei suositella, emättimen laservalohoito voi olla hyvä ratkaisu. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla.

Laserhoitoja tehdään Helsingissä.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
  • 0201 777 288 (Helsinki)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

IncontiLase™ — ponnistusvirtsankarkailun hoito laserilla (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 3 hoitoa)
1400 €
IntimaLase™ — emättimen kiristys laserilla (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 2 hoitoa)
990 €
RenovaLase™ — emättimen kuivuusoireyhtymän hormoniton hoito (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 3 hoitoa)
950 €
Laskeuman laservalohoito (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 4 hoitoa)
2000 €
Kondyloomasyylien laserhoito
300–600 €
Valkojäkälän laservalohoito
300–600 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Atrofinen vaginiitti -wiki

Perustietoa

Vaihdevuosi-iässä yhdyntäkivut saattavat tulla yllätyksenä. Joskus kivut saattavat jopa pahentua vaihdevuosien jälkeen.

Kivut johtuvat lähinnä emättimen limakalvojen surkastumisesta. Limakalvot surkastuvat, kun naisen elimistö ei tuota enää estrogeenia samalla tavalla kuin hedelmällisessä iässä. Limakalvot eivät ole enää yhtä paksut ja poimuiset kuin aiemmin. Verenkierto limakalvojen alueella vähenee, eikä emätin kostu seksuaalisen kiihottumisen aikana. Yhdyntä tuottaa kipuja ja aiheuttaa usein mekaanisia vaurioita, jopa tulehduksia.

Nämä oireet vaivaavat joka toista vaihdevuosi-iän ylittänyttä naista.

Oireita hoidetaan usein hyvin tuloksin estrogeenilla. Kaikki atrofisesta vaginiitista kärsivät naiset eivät kuitenkaan tahdo estrogeenihoitoa, eikä estrogeenikorvaushoito välttämättä sovi ratkaisuksi jokaisen naisen ongelmiin.

Nykyisin on estrogeenihoitojen lisäksi tarjolla myös muita hoitomuotoja. Ne ovat yhtä tehokkaita kuin hormonikorvaushoidot mutteivat aiheuta samanlaisia sivuoireita kuin estrogeenihoidot usein aiheuttavat.


Laserhoito hoitaa kuivaa emätintä

RenovaLase™ on laserhoito, jolla voidaan hoitaa emättimen surkastuneita limakalvoja. Hoito on erittäin turvallinen ja tarjoaa ratkaisun naisille, joille estrogeenihoito ei sovi tai jotka eivät tahdo hormonihoitoon turvautua.

Hoito sopii atrofisen vaginiitin hoitamiseen erinomaisesti. Se vähentää merkittävästi muun muassa seuraavia oireita:

  • yhdyntäkivut
  • painon tunne intiimialueella
  • emättimen kuivuudesta johtuvat kivut ja tulehdukset
  • valkovuodon lisääntyminen
  • kutina ja kirvely
  • virtsateiden ongelmat

Puolueettomat kliiniset tutkimukset osoittavat, että laserhoidolla voidaan stimuloida emättimen alueen kudoksia tuottamaan uutta kollageenia. Laserhoito lisää myös verenkiertoa emättimessä niin, että kuivuus ja siihen liittyvät vaivat vähenevät merkittävästi. Oireiden poistumisen seurauksena naisen seksuaalinen aktiivisuus normalisoituu. Seksuaalinen hyvinvointi lisää usein myös muuta elämänlaatua.

RenovaLase™-hoidossa käytettävä valonpituus hoitaa vain pintakudoksia, eikä laserhoito aiheuta vaurioita syvemmällä kudoksissa.

Huom. RenovaLase™-hoito ei vastaa kansallista Käypä hoito -suositusta.


RenovaLase-laserhoito Helsingissä

RenovaLase™ on nopea ei-kirurginen hoito, jonka aikana potilas ei tunne kipuja. Noin puolen tunnin mittaisen hoidon jälkeen paluu normaaleihin aktiviteetteihin onnistuu täysin: toipumiseen ei tarvitse varata aikaa.

RenovaLase™-toimenpiteen jälkeen hoidon vaikutukset voidaan huomata yleensä heti. Sivuoireita toimenpide ei aiheuta. Laseravusteinen toimenpide on ehdottoman turvallinen. Se sopii myös syövän sairastaneille naisille ja tarjoaa hyvän vaihtoehdon heille, jotka eivät tahdo estrogeenikorvaushoitoa.
RenovaLase-hoidot tekee Cityklinikan gynekologi Lasarus Mitrofanoff (Clinical Lecturer of Laser&Health Academy).

Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Virtsankarkailu kuriin IncontiLase™-hoidolla

Virtsankarkailu voidaan saada kuriin lantiopohjaharjoitteilla, jos kyse on lievästä oireilusta. Jos lievä tai keskivaikea virtsankarkailu ei helpotu harjoitteiden avulla, voidaan harkita laserhoitoa tai nauhaleikkausta.

Lue lisää

Emättimen kiristys laserilla

Jos emättimen löysyys ei johdu laskeumasta, apu voi löytyä IntimLase™-laserhoidosta. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide.

Lue lisää

Emättimen kuivuus pois laserilla

Emättimen kuivuutta voidaan hoitaa ilman hormoneja. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä tekee plastiikkakirurgi Veltheimin lisäksi naistentautien erikoislääkäri Mitrofanoff.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää