Emättimen kiristys laserilla

Ikä ja synnytykset veltostuttavat usein lantion lihaksia ja sidekudosta. Muutokset aiheuttavat tuntemuksia yhdynnän aikana. Emätin saattaa tuntua väljemmältä kuin aiemmin. Joskus tällaisessa tilanteessa löytyy laskeumia. Ne hoidetaan aina leikkauksella.

Emätin voi olla väljä myös, vaikka laskeumaa ei olisikaan. Silloin apu saattaa tulla laservalolla tapahtuvasta kiristämisestä. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide. Se voidaan tehdä Helsingissä.

Jos laserkiristys ei riitä, voidaan harkita emättimen kirurgista kiristämistä, eli perineoplastiaa tai kolpoperianeoplastiaa.

Asiakaskokemuksia

Kävin emättimen laser kiristyksessä kaksi kuukautta sitten ja tunnen itsekin olevani tiukempi nyt. Pieni virtsankarkailukin väheni hoidon jälkeen. Suosittelen paljon ja aion käydä jatkohoidoissa tästä eteenpäin joka vuosi.  
I tried the treatment after having had 3 vaginal deliveries and am very satisfied with the results!
Hoitokokemus emättimen laserkiristyksestä oli iloinen yllätys. Jännitti etukäteen kovasti, mutta hoito ei ollut ollenkaan kivulias ja henkilökunta oli miellyttävää. Minä ja myös mieheni olemme olleet innostuneita asiasta. Lopputulos todella positiivinen jo ensimmäisen kerran jälkeen. Orgasmiherkkyys parani huomattavasti!

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

IncontiLase™ — ponnistusvirtsankarkailun hoito laserilla (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 3 hoitoa)
1400 €
IntimaLase™ — emättimen kiristys laserilla (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 2 hoitoa)
990 €
RenovaLase™ — emättimen kuivuusoireyhtymän hormoniton hoito (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 3 hoitoa)
950 €
Laskeuman laservalohoito (sis. hoidon vaatiman gynekologin tutkimuksen, ultraäänitutkimuksen ja 4 hoitoa)
2000 €
Kondyloomasyylien laserhoito
300–600 €
Valkojäkälän laservalohoito
300–600 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

IncontiLase™ — ponnistusvirtsankarkailun hoito laserilla (sis. 2 hoitoa)
990 €
IntimaLase™ — emättimen kiristys laserilla (sis. 2 hoitoa)
990 €
IntimaLase™ ja IncontiLase™ — yhdistelmähoito (sis. 2 hoitoa)
1435 €
Ylläpitohoito — IntimaLase™ tai IncontiLase™
390 €
Ylläpitohoito — IntimaLase™ ja IncontiLase™
590 €

Emättimen kiristys -wiki

Perustietoa

Emättimen kiristys voi olla ajankohtainen toimenpide, jos emätintä ympäröivät kudokset ovat menettäneet kimmoisuutensa ja ne ovat rakenteellisesti venyneet. Löysä emätin liittyy useimmiten emättimen ylivenymiseen synnyttämisen aikana. Emättimen löystyminen kuuluu myös luonnolliseen ikääntymiseen.

IntimaLase™ on patentoitu laserhoito jolla kiristetään emätintä ja sen ympärillä olevat kudoksia. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että IntimaLase™ on tehokas, potilaalle hyvin helppo ja turvallinen hoitomenetelmä. Toimenpide on FDA-hyväksytty. (FDA on Amerikan elintarvike- ja lääkevirasto, jonka kriteerit ovat erittäin tiukat.) Toimenpide ei kuitenkaan vastaa suomalaisia Käypä hoito -suosituksia.

Joissakin tilanteissa laservalohoito ei kuitenkaan riitä. Tällöin voidaan emätin kiristää kirurgisesti. Puhutaan perineoplastiasta, joka kohdistuu lähinnä emättimen ulkosuuhun, ja kolpoperineoplastiasta, jossa kiristetään sekä emätintä että sen ulkosuuta. Emättimen kiristysleikkauksia tekevät sekä gynekologi Lasarus Mitrofanoff että plastiikkakirurgi Riikka Veltheim.


Laserhoidon teho

IntimaLase™-toimenpiteessä laserenergia stimuloi emättimen kudoksia. Laservalo kutistaa kollageenia, aiheuttaa kollageenin uutta kasvua ja lisääntymistä. Kollageenin kiristyminen ja uusiomuodostus tapahtuvat sekä emättimen limakalvoissa että emätintä ympäröivissä sidekudoksissa. Lisääntynyt kollageeni kiristää emättimen seinämiä. Koska IntimaLase ™-toimenpide ei vahingoita emättimen limakalvoja, se on lievissä tapauksessa turvallisempi ja potilasystävällisempi hoitoratkaisu kuin kirurginen kiristys.

Tutkimustulokset osoittavat, että laserhoito kiristää emätintä. Tutkimukseen osallistuneet naiset kertoivat myös elämänlaadun kohenemisesta ja seksielämän parantumisesta.

Yleensä suositellaan kahta laserhoitokertaa. Erityisiä esivalmisteluja tai toimenpiteen jälkeisiä varotoimia ei tarvita. Hoitotuloksia ylläpidetään tekemällä täydentävä laserhoito esimerkiksi kahden vuoden välein.

Toimenpidettä ei voida tehdä kuukautisten aikana.


Tuloksia

IntimaLase-toimenpiteeseen liittyy korkea potilastyytyväisyys. Jopa 97 % hoidetuista potilaista on ollut erittäin tyytyväinen tuloksiin. Laser and Health Academyn teettämässä kliinisessä tutkimuksessa hoidetuista naisista 95 % koki emättimensä kiristyneen. Tämä johti parempaan tuntumaan yhdynnän aikana. 57 % hoidetuista ilmoitti, että he saivat paremman orgasmin, ja 14 % sanoi, että heillä oli enemmän orgasmeja hoidon jälkeen.

IntimaLase ™-menetelmän etuna verrattuna joihinkin kirurgisiin toimenpiteisiin on se, että kiristyminen tapahtuu koko emättimen pituudelta eikä vain emättimen etuosassa.


Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botuliinihoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Virtsankarkailu kuriin IncontiLase™-hoidolla

Virtsankarkailu voidaan saada kuriin lantiopohjaharjoitteilla, jos kyse on lievästä oireilusta. Jos lievä tai keskivaikea virtsankarkailu ei helpotu harjoitteiden avulla, voidaan harkita laserhoitoa tai nauhaleikkausta.

Lue lisää

Emättimen kiristys laserilla

Jos emättimen löysyys ei johdu laskeumasta, apu voi löytyä IntimLase™-laserhoidosta. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide.

Lue lisää

Emättimen kuivuus pois laserilla

Emättimen kuivuutta voidaan hoitaa ilman hormoneja. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä tekee plastiikkakirurgi Veltheimin lisäksi naistentautien erikoislääkäri Mitrofanoff.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää