Suonikohjut ja verisuonimuutokset

Suonikohjut ovat yleensä alaraajoissa olevia pinnallisia laskimolaajentumia.

Cityklinikalla suonikohjuja hoidetaan ruiskutushoidolla (vaahtohoidolla).

Esteettisen haitan lisäksi ne ovat usein merkki taustalla olevasta laskimoiden sairaudesta, vajaatoiminnasta. Kohjut aiheuttavat usein oireita, esimerkiksi paikallista kutinaa, levottomat jalat -oiretta, jalkojen väsymistä, turvotusta ja jopa kipua. Pinnallinen laskimo voi tukkeutua, mitä kutsutaan laskimontukkotulehdukseksi. Muita oireita ovat ihomuutokset kuten ruskea väri eli pigmentaatio, ihottuma ja ääritapauksessa krooniset haavat.

Suonikohjuja voidaan hoitaa tehokkaasti. Jos pintasuonissa ei ole vajaatoimintaa, paikallinen vaahtohoito saattaa riittää. Mikäli pintasuonissa todetaan vajaatoiminta, mutta suoni ei ole vielä kovin laajentunut, se hoidetaan myös vaahdottamalla. Hoidon jälkeen pidetään jalassa tukisukkaa 3-4 viikkoa.

Kohjujen hoito alkaa lääkärin tutkimuksella ja verisuonten ultraäänitutkimuksella, jolloin em. asiat selvitetään. Lopuksi suunnitellaan, mikä hoidoista soveltuisi parhaiten. Vaahtohoidossa ei tarvita puudutusta. Toimenpide on polikliininen, ja sen jälkeen pääsee heti kotiin.

Suonikohjut ja muut verisuonimuutokset voidaan hoitaa Helsingin tai Turun klinikalla.

 

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla Helsingissä ja Turussa.

Lue lisää

Asiakaskokemuksia

Kiitos iloisesta ja ammattimaisesta palvelusta.
Todella laadukas ja miellyttävä paikka, suosittelen lämpimästi!
Suosittelen. Kaikkea on kokeiltu ja voin todeta, että nyt en vaihda.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua. Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse tai netissä.
 • 0201 777 288 (Helsinki)
 • 0201 777 288 (Turku)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin, Turkuun tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Suonikohjujen vaahtohoidot

Palvelun saatavuus: Saatavilla kaikilta klinikoilta.

Lääkärin vastaanotto, n. 30 min
110 €
Pintakohjut, vaahtohoito, pieni muutos, 1 jalka
496 €
Pintakohjut, vaahtohoito, laaja muutos, 1 jalka
682 €
VSM + pintakohjut, vaahtohoito, suppea muutos, 1 jalka
868 €
VSM + pintakohjut, vaahtohoito Laaja muutos, 1 jalka
992 €
VSM + pintakohjut, vaahtohoito, suppea muutos, 2 jalkaa
1240 €
VSM + pintakohjut, vaahtohoito, laaja muutos, 2 jalkaa
1488 €
Tukisukka (per 1 sukka)
65 €
Jälkitarkastus 3 kk kuluttua, 10 min. sisältyy hintaan
0 €

Cityklinikan terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Verisuonimuutos-wiki

Perustietoa

Laajentuneet verisuonet ovat kosmeettinen ja kivuliaskin haitta, joka voidaan hoitaa laserilla tai injektioiden avulla.

Laajentuneet verisuonet ovat näkyviä, tähtimäisiä tai säteittäisiä verisuonikuvioituksia. Suonenseinämän joustavuuden häviäminen aiheuttaa suonen laajenemisen laskimopaineen johdosta. Pinnalliset verisuonimuodostumat saattavat olla varsin kivuliaita ja niistä on selvää kosmeettista haittaa.

Laajentuneiden verisuonten tyypilliset paikat:

 • reiden yläulkoreuna
 • reiden alasisäreuna
 • polvitaive
 • nilkan seutu
 • kasvot

Ongelman ilmaantumiseen vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • perinnöllinen taipumus
 • vanheneminen
 • palovammat
 • ylipaino
 • raskaus
 • jatkuva seisominen erityisesti korkeakorkoisissa kengissä
 • ultravioletti- ja röntgensäteily

Mikäli kuvioitukset ilmaantuvat raskauden tai ehkäisypillereiden käytön yhteydessä, syy on usein hormonaalinen.

Sekä injektio- että laserhoidot ovat osoittautuneet erittäin sopiviksi laajentuneiden verisuonten  hoidossa. Hoidot ovat Cityklinikalla samanhintaisia. Injektiohoito on usein kivuttomampi kuin laserhoito. Suonikohjuja hoidamme ainoastaan injektiotoimenpiteillä (skleroterapia).


Suonikohjut kuriin skleroterapialla

Skleroterapia (suonikohjujen ruiskutushoito) on toimenpide, jossa hoidetaan ihonalaisia ja ihonsisäisiä laskimolaajentumia. Toimepiteen aikana laskimolaajentumat käsitellään ruiskuttamalla niihin suonia supistavaa ja kovettavaa ainetta. Aine aiheuttaa verisuonten seinämien turpoamisen ja lopulta seinämien yhteen liimautumisen. Muutaman viikon kuluttua skleroterapiahoidosta potilas voi nähdä suonen pienenemistä ja vaalenemista. Lopulta suoni muuttuu kokonaan näkymättömäksi.

Usein riittää yksi 15–45 minuutin pituinen injektiokäsittely. Joskus toimenpide on syytä uusia. Toimenpiteen jälkeen tukisukkia tulee käyttää ainakin 14 vuorokauden ajan. Sairauslomaa ei yleensä tarvita.

Laajojen luutasuonien hoidon jälkeen voi iho olla pigmentoitunut hoidetulta alueelta muutaman viikon tai kuukauden ajan.


Mikroskleroterapia pienten verisuonimuutosten hoitoon

Pienet verisuonimuutokset aiheuttavat yleensä kosmeettista haittaa. Pieniä verisuonimuutoksia eli hiussuonilaajentumia (telangiektasia) hoidetaan usein laserilla. Hoidon tavoitteena on hajottaa tai tukkia kosmeettista haittaa aiheuttavia hiussuonia. Laserhoidossa pinnallinen hiussuoni hoidetaan laservalolla, joka hyydyttää suonessa kulkevan veren. Tällöin verisuoni häviää näkyvistä ja verenkierto siirtyy suoniin, jotka ovat syvemmällä.

Laserhoito sopii erinomaisesti mm. kasvojen pienille verisuonimuutoksille. Myös eri puolilla kehoa sijaitsevat mansikkaluomet saadaan häviämään usein jo yhdellä lasertoimenpiteellä. Cityklinikan  Veinlite®-laitteen avulla pienimmätkin hämähäkkiverisuonet kuvautuvat ja hoito on entistä onnistuneempi.

Yleensä verisuonikuvioitukset alkavat hävitä välittömästi laserhoidon jälkeen, mutta lopulliset tulokset havaitaan vasta kolmen kuukauden sisällä. Täydellistä paranemista ei laserhoidollakaan aina ole odotettavissa. Hyvä tulos saadaan noin 90 prosentissa.

Laserhoidon jälkeen iho saattaa olla lievästi punoittava tai mustelmainen.  Jos hoidetut hiussuonimuutokset sijaitsevat säärissä, voi jälkihoitona käyttää tukisukkia jonkin aikaa. Hoitotulokset näkyvät yleensä 2−6 viikon kuluessa hoidosta. Lopullinen tulos näkyy kuitenkin vasta kuukausien kuluttua.


Riskit ja vasta-aiheet

Harvinaisena komplikaationa hoidon jälkeen voi olla ns. telangiectatic matting, jolla tarkoitetaan sitä, että alkuperäisesti hoidettujen suonten alueella ilmaantuu pientä uutta verisuonikuvioitusta. Tämä kuitenkin yleensä häviää itsestään viimeistään vuoden kuluessa

Vasta-aiheet hoidoille:

 • Vakavat yleissairaudet (esim. vakavat sydänsairaudet)
 • Sairastettu syvä laskimotukos on ehdoton vasta-aihe hoidolle
 • Hoitoja ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.
 • Aspiriinia on vältettävä hoidon aikana.

Muita saman aihealueen palveluita

UltraLift™ 3D-HIFU ja UltraLift™ HIFU — veitsetön kasvojenkohotus

UltraLift™ HIFU on markkinoiden tehokkain veitsetön kasvojenkohotus. Toimenpide soveltuu kulmien ja silmänympärysihon kohottamiseen, keskikasvojen kiinteyttämiseen sekä leukalinjan napakoittamiseen.

Lue lisää

Huulten täyttö ja muotoilu

Huulten muotoilu ja täyttö on nopea toimenpide, joka tehdään injisoimalla hyaluronihappoa huulten puna-alueelle tai huulirajaan.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

HairLase - eroon hiustenlähdöstä

HairLase on turvallinen ja tehokas hoitokeino kaljuuntumisen hoidossa. Uusi ja ennenäkemätön hoito Suomessa.

Lue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Kombohoito — botox- ja täyteainehoito

Kombohoito on yhdistelmätoimenpide, jossa käytetään täyteaineita ja botuliinia.

Lue lisää

Botox-hoito

Botox-hoito on tehokas ja turvallinen tapa korjata ihon ryppyjä ja juonteita. Botox sopii myös ihon tasoittamiseen ja maltilliseen kohottamiseen.

Lue lisää

Hiustenlähtö kuriin PRP-hoidolla

PRP-plasmahoito tehoaa hiustenlähtöön. Hoidossa hiuspohjan iholle injisoidaan verihiutalekylläistä plasmaa. Lisätehoa saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

Hydryalix- ja Juvéderm-täyteainehoidot

Hyaluronihappo on ylivoimaisesti suosituin täyteainemateriaali. Hyaluronihappojohdannaiset sopivat ryppyjen täyttöön, piirteiden täyteläistämiseen ja huulten muotoiluun.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Muut erikoislangat (PDO) kasvojen piirteiden kohottamiseen ja ihon kiinteyttämiseen

Itsestään sulavilla PDO-langoilla voidaan muotoilla tai korostaa kasvojen piirteitä sekä kohottaa ja kiinteyttää ihoa.

Lue lisää

PRP-hoito kasvoille

PRP-hoito (vampyyrihoito) hidastaa ikääntymismuutosten syntymistä sekä poistaa ikääntymisen merkkejä. Lisää tehoa PRP-hoitoon saadaan, kun plasma rikastetaan hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

PRF – verihiutalefibriinihoito

PRF-hoidolla voidaan vaalentaa arpia, täyteläistää silmänympärysihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Hoito heleyttää ja parantaa ihoa sekä sen tekstuuria kokonaisvaltaisesti. Se toimii myös täysin luonnonmukaisena, kehon itsensä valmistamana vaihtoehtona tavallisille täyteaineille.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapian avulla voidaan korjata erityyppisiä iho-ongelmia: ikääntymismuutoksia, ei-tulehduksellista aknea, pigmenttimuutoksia ja jopa hiustenlähtöä.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee LL Akmaral Karakulova.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Cityklinikan pinnalliset ja keskisyvät kuorinnat ratkaisevat monenlaisia iho-ongelmia. Parhaat tulokset saadaan sarjahoidolla.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla

Pysyvä karvanpoisto tehdään laserilla. Karvojen pysyvä poisto vaatii keskimäärin 5-10 hoitokertaa, jotka tehdään 6–8 viikon välein.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Cityklinikan laserhoidot sopivat ihon tasoittamiseen sekä erilaisten iho-ongelmien täsmähoitoon. Käytössämme ovat tehokkaat Fotona-laserlaitteet, joiden ansiosta laserhoitoja voidaan räätälöidä lähes rajattomasti.

Lue lisää

Pigmenttiläiskä pois laserilla tai happokuorinnalla

Ihon pigmenttimuutoksia voidaan hoitaa laserilla ja keskisyvillä kemiallisilla kuorinnoilla. Usein yhdistelmähoito tehoaa pigmenttiläiskiin parhaiten.

Lue lisää

Mesolangat

Mesolankahoidot sopivat kasvojen ja vartalon ihon kiinteyttämiseen. Nk. erikoislangoilla voidaan kohottaa kasvonpiirteitä tai vartalon ihoalueita.

Lue lisää

Aknen ja aknearpien hoito

Akne on yleinen iho-ongelma, jonka taltuttamiseen tarvitaan usein lääketieteellistä apua. Cityklinikalla aknea hoidetaan laserilla ja kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Ihon kiinteytys

Ihoa voidaan kiinteyttää tehokkailla laitehoidoilla. Jos ihoylimäärä on suuri, kyseeseen voi tulla myös plastiikkakirurgia.

Lue lisää

Smile Eye Lift (Smooth Eye)

Smile Eye Lift™ (SEL) on alaluomien veitsetön kiinteytyshoito, joka tehdään laserilla.

Lue lisää

Selluliitti pois pysyvästi

Cityklinikalla kosmeettista selluliittia hoidetaan CelluTite-, TiteFX- ja Shock Wave -toimenpiteillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimussa poistetaan rasvasoluja eikä toimenpiteen jälkeen tapahtuva lihominen aiheuta hoidetuille alueille enää ylimääräisiä rasvakertymiä

Lue lisää

Suonikohjut ja verisuonimuutokset

Cityklinikalla verisuonimuutoksia hoidetaan ruiskutushoidolla (vaahtohoidolla).

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin poisto on laserilla tehtävä sarjahoito. Uusi, tehokkaampi FracTat™-toimenpide mahdollistaa entistä tehokkaammat tatuoinnin poistot.

Lue lisää

Rasvansiirto

Rasvansiirto voidaan tehdä lähes mihin kehonosaan tahansa. Toimenpide on nopea, ja suuntaa-antavat tulokset näkee heti toimenpiteen jälkeen.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää

Ammattilaisille

CCAAM - Esteettisen lääketieteen koulutuskeskus

CCAAM on johtava esteettisen lääketieteen kouluttaja Suomessa. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat botox-, täyteaine- ja skinbooster-koulutukset, Laser & Health Academy® -opintokokonaisuudet sekä mesolanka-, mesoterapia- ja happokuorintakoulutukset.

Lisätiedot:

Katso Laser & Health Academy -koulutukset.