HairLase – eroon hiustenlähdöstä

Joka kolmas ihminen kärsii hiustenlähdöstä, joten se on hyvin yleinen – ja monen mielestä hyvin kiusallinen vaiva.

Varsinkin miesten kaljuuntuminen on yleistä ja monesti kaljuuntuminen voi alkaa jo 20 ikävuoden jälkeen. Hiustenlähtö kiihtyy ikääntymisen seurauksena ja 50 ikävuoden kohdalla jo joka toinen mies kärsii kaljuuntumisesta. Varsinkin miehelle, jolla kaljuuntuminen on alkanut jo nuorella iällä, on se varsin kiusallinen ongelma.

Hiustenlähtö on kuitenkin mahdollista pysäyttää ainutlaatuisen HairLase-laserhoidon avulla. Ensimmäiset tulokset ovat nähtävissä jo muutaman kuukauden kuluttua hoidon tekemisestä.

Tämä palvelu on ostettavissa osamaksulla.

Lue lisää

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

HairLase 3 kerran sarjahoito, suppea alue (päälaki)
690 €
HairLase 3 kerran sarjahoito, laaja alue (koko hiustenkasvualue)
890 €
HairLase 6 kerran sarjahoito, suppea alue (päälaki)
1190 €
HairLase 6 kerran sarjahoito, laaja alue (koko hiustenkasvualue)
1490 €

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Usein esitettyjä kysymyksiä

Miten HairLase toimii?

Laservalo tunkeutuu päänahassa sijaitseviin karvatuppiin ja herättää ne jälleen toimintaan. Hiustensiirtoja on käytetty jo vuosia kaljuuntumisen ehkäisyssä, mutta HairLase on tutkitusti turvallinen, helposti siedettävissä oleva ja vähemmän invasiivinen hoito, jolla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia. HairLase noudattaa räätälöityä protokollaa, jonka ansiosta lasersäteet onnistuvat aktivoimaan karvatupet ilman anestesiaa tai kirurgiaa.

Miten HairLase-hoito etenee?

HairLase hoito kannattaa aloittaa aina konsultaatiosta, jossa esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa kartoitetaan aloitustilanne ja laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoito on ohi nopeasti, noin 20 minuutissa. HairLase -hoidossa käytetään edistyksellistä Fotona-laseria, jolla tehdään pientä ristikkäiskuviota päänahkaan.

Hoitoa on mahdollista tehostaa PRP:n avulla, joka vampyyrihoitonakin tunnetaan. Myös PRP-hoitoa käytetään hiustenlähtöä ehkäisemään, mutta yhdistettynä HairLase-toimenpiteeseen ovat tulokset vieläkin paremmat. PRP-hoidossa käytetään plasmaa, joka on eroteltu potilaan omasta verestä. Plasma sisältää kasvutekijöitä, jotka edesauttavat hiusten kasvua.

Kenelle HairLase soveltuu?

HairLase -hoito soveltuu niin miehille kuin naisillekin – ikään katsomatta. Potilaan tausta kartoitetaan tarkasti ennen toimenpidettä. On tärkeää tietää onko hiustenlähdön taustalla esimerkiksi jokin sairaus tai onko kova stressi saanut hiustenlähdön aikaan.

HairLase -hoidon avulla voidaan hoitaa niin perinnöllisestä kuin terveydellisestä syystä johtuvaa hiustenlähtöä.

Kuinka pian näen tuloksia?

Tulokset ovat nähtävissä jo muutama kuukausi toimenpiteen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä.

Onko hoito kivulias?

Hoito ei ole kivulias ja lasersäteet tuntuvat päänahassa hennolta kutitukselta. Hoidossa ei ole varsinaista toipumisaikaa, joten arkirutiineihin voi palata melkeinpä heti hoidon jälkeen. Päänahan suihkuttamista tulisi kuitenkin välttää yhden päivän ajan. Hoidettu alue voi olla punainen noin vuorokauden ajan hoidon tekemisestä. Hoitoalueella voi tuntua lievää kiristystä ja turvotusta, joka katoaa yhden vuorokauden kuluessa.

HairLase-wiki

Hiusten anatomia

Hiukset kasvavat karvatupista, joissa on yleensä myös ainakin yksi talirauhanen. Hiussuonet kuljettavat ravintoa hiukselle ja hiussuonta ympäröi valkoinen kupu, jonka voi nähdä vetäistessä hiuksen irti juurineen. Hiuksen kasvu tapahtuu solutasolla – kun hiuksen juuren kuvun solut jakaantuvat, syntyy uusi hius. Ihmisen hiussolut jakautuvat jopa 23-72 kertaa tunnissa ja hiussolut ovatkin yksi nopeimmista ihmissoluista. Nuoren ihmisen hiukset kasvavat noin 1-1,25 cm kuukaudessa ja päässä on keskimäärin 100 000 hiusta.

Ihmisen ollessa nuori on hiuksen kasvuvaihe 6-7 vuotta. Keski-ikään tullessa hiuksen kasvuvaihe on huomattavasti lyhyempi ollen enää noin 6-12 kuukautta. Noin 85% hiuksista on samaan aikaan kasvuvaiheessa ja 15% lepovaiheessa.

Naisen hiukset ovat nopeampia kasvamaan kuin miehen ja kasvu on nopeimmillaan ihmisen ollessa 15-30 vuotias. Ikääntymisen seurauksena hiustupet lakkaavat lopulta toimimasta, jonka seurauksena miehet kärsivät usein hiusten kaljuuntumisesta ja naisille yleisempää on hiusten harveneminen, jolla voi olla suurikin vaikutus hiusten kokonaispaksuuteen.


Ikääntyminen ja hiustenlähtö

Hiusten oheneminen ikääntymisen seurauksena on normaalia ja sen seurauksena hiusten määrä vähenee ja hiuksen läpimitta pienenee. Ikääntymisen seurauksena hiustupet tuottavat vähemmän melaniinia, joka näkyy hiusten harmaantumisena. Hiusten hyvinvointia voi edesauttaa oikeanlaisen ruokavalion avulla, mutta ikääntymisen merkit näkyvät ennen pitkää meidän jokaisen hiuksissa.

Hiusten on mahdollista uusiutua, mutta ihmiskeho vanhenee. Ikääntyvästä kehosta ravintoaineet imeytyvät hiuksiin heikommin ja karvatuppien lakatessa toiminnasta uusia, nuoria hiuksia ei pääse enää kehittymään. Karvatuppien toiminnan lakattua alkavat näkyä hiustenlähdön ja hiusten ohenemisen ensimmäiset merkit.

hiustenlahto-kaljuuntuminen-miestenhiustenlahto

Iän myötä karvatupet lakkaavat toimimasta ja uusia hiuksia ei enää synny.


Naisten kaljuuntuminen

Tiesitkö, että lähes jokaisella suomalaisella on geeniperimässä kaljuuntumista edesauttavia geenejä – myös naisilla? Naisen kaljuuntuessa hiuksia lähtee usein ohimoilta tai päälaelta. Harvoin kuitenkaan päälaki kaljuuntuu kokonaisuudessaan toisin kuin miehillä, joilla päälaen kaljuuntuminen on yleisempää. Joissakin tapauksissa hiuksia saattaa lähteä niskapuolelta, jota kuitenkin edellyttää usein voimakasta stressiä aiheuttava tilanne. Varsinkin keski-iässä olevat naiset kärsivät vaivasta useammin.


Miehen kaljuuntumisen muodot

MIEHEN PERINNÖLLINEN KALJUUNTUMINEN

Miehen kaljuuntuminen johtuu lähes poikkeuksetta geeniperimästä. Karvatuppien toiminnan lakattua hiustenlähtö voi olla paikallista, tasaista tai pää voi kaljuuntua kokonaan. Osa karvatupeista voi säilyä elossa, jolloin hiukset voivat vielä kasvaa takaisin. Miehet kärsivät perinnöllisestä androgeneettisestä kaljuuntumisesta. Joillakin miehillä kaljuuntuminen voi alkaa jo 20 ikävuoden jälkeen ja 50-vuotiailla miehillä jo joka toisella on havaittavissa kaljuuntumisen merkkejä.

PÄLVIKALJU

Pälvikalju on sairaus, jossa elimistö hylkii karvoja. Taudin syytä ei tunneta ja taudin kuva on arvaamaton. Usein pälvikalju ilmaantuu odottamatta ja usein päänahkaan ilmestyy useita kaljuuntuneita kohtia. Pälvikalju ei ole lopullinen vaiva ja usein hiukset kasvavat tietyn ajan kuluttua takaisin. Pälvikaljut saattavat ilmaantua vuosien tai jopa kymmenien vuosien välein.

HIUSPOHJAN SAIRAUDET

Erilaiset sairaudet voivat heikentää hiuksia väliaikaisesti tai pysyvästi. Atooppinen ekseema ja tali-ihottuma voivat lyhentää hiusten kasvuvaihetta ja heikentää hiuksia. Silsa katkoo hiukset lyhyiksi ja karvatuppitulehdus aiheuttaa hiusten harvenemista.

miesten-kaljuuntumisen-muodot-miesten-hiustenlahto

Kaljuuntuminen ja hiustenlähtö on aina yksilöllistä. Tässä esimerkkejä miehen kaljuuntumisen muodoista.


Kaljuuntumisen hoito

Kaljuuntumisen hoitomuodot ovat kehittyneet valtavasti viimeisten vuosien aikana. Hiustenlähtöä on mahdollista hidastaa reseptilääkkeiden avulla, jotka voivat hidastaa hiustenlähtöä ja ohenemista. Internet on pullollaan erilaisia tuotteita hiustenlähdön estämiseksi, mutta vain muutamalla lääkkeellä on Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n hyväksyntä ja näin ollen niiden on todettu toimivan hiustenlähdön ehkäisyssä.

Perinteinen kirurginen hiustensiirto on ollut keino sijoittaa hiuksia päähän uudelleen. Kirurginen hiustensiirto voi kuitenkin vaatia useita toimenpiteitä ja toipumisajan. Cityklinikalla hiustensiirtoja tekee plastiikkakirurgi Riikka Veltheim.


HairLase pysäyttää kaljuuntumisen

Cityklinikalla on jo vuosia käytetty tehokkaita laserhoitoja erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Edistykselliset Fotona -laserlaitteet käyttävät useita eri aallonpituuksia, jonka vuoksi hoito on mahdollista räätälöidä hyvin yksilöllisesti. Fotona Dynamis -laserlaitteet käyttävät innovatiivista tekniikkaa, jonka ansiosta lasersäteet ovat mahdollista kohdistaa tarkasti ja paikallisesti päänahan karvatuppiin. Lasersäteet pystyvät paikallistamaan pienet karvatupet tarkasti ja näin ollen toimenpidealueen ulkopuoliset alueet säilyvät vahingoittumina. Fotona-laserlaitteet ovat tutkitusti turvallisia hoitokeinoja kaljuuntumisen hoidossa ja toimenpide on turvallinen jokaiselle ihotyypille.

Fotona Dynamis -laserin avulla on mahdollista käsitellä laajojakin alueita nopeasti yhden hoitokerran aikana. Hoito on lähes kivuton ja arkirutiineihin pääsee palaamaan nopeasti. Tulokset alkavat näkyä pian hoidon jälkeen. Jo kahden kuukauden kuluessa aktivoituneet karvatupet ovat alkaneet tuottaa uutta, nuorta ja elinvoimaista hiusta. Puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä hiukset ovat kasvaneet takaisin.

Parhaat tulokset saavutetaan sarjahoidon avulla, jossa hoidossa käydään 7-14 vuorokauden välein. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen hoitosuunnitelma ennen hoidon aloittamista. Cityklinikan esteettisen lääketieteen ammattilaiset osaavat arvioida tarvittavien hoitokertojen määrän.


Muita saman aihealueen palveluita

UltraLift™ 3D-HIFU ja UltraLift™ HIFU — veitsetön kasvojenkohotus

UltraLift™ HIFU on markkinoiden tehokkain veitsetön kasvojenkohotus. Toimenpide soveltuu kulmien ja silmänympärysihon kohottamiseen, keskikasvojen kiinteyttämiseen sekä leukalinjan napakoittamiseen.

Lue lisää

Täyteainehoidot

Täyteainehoidot madaltavat ryppyjä ja täyteläistävät piirteitä. Ryppyjen poisto ja huulten täyteläistäminen tapahtuvat lisäämällä kudosten tilavuutta sekä stimuloimalla ihon omaa kollageenituotantoa. 

Lue lisää

Huulten täyttö ja muotoilu

Huulten muotoilu ja täyttö on nopea toimenpide, joka tehdään injisoimalla hyaluronihappoa huulten puna-alueelle tai huulirajaan.

Lue lisää

Kombohoito — botox- ja täyteainehoito

Kombohoito on yhdistelmätoimenpide, jossa käytetään täyteaineita ja botuliinia.

Lue lisää

TightSculpting poistaa rasvaa ja kiinteyttää

TightSculpting on lasertoimenpide, joka poistaa rasvaa, kiinteyttää ihoa ja vaalentaa tuntuvasti raskausarpia. Toimenpide sopii lähes mille tahansa kehonosalle, myös kasvojen ”hamsteripusseille”.

Lue lisää

CoolSculpting mullistaa rasvanpoiston

FDA-hyväksytty CoolSculpting jäädyttää rasvan pois. Yli 5 miljoonaa onnistunutta CoolSculpting-käsittelyä — pysyvät tulokset ilman kirurgiaa.

Lue lisää

Body-Jet WAL — vesisuihkurasvaimu

Body-Jet on vesisuihkurasvaimu. Perinteisiin rasvaimuleikkauksiin verrattuna se on hellävaraisempi. Myös toipuminen on nopeaa.

Lue lisää

HairLase - eroon hiustenlähdöstä

HairLase on turvallinen ja tehokas hoitokeino kaljuuntumisen hoidossa. Uusi ja ennenäkemätön hoito Suomessa.

Lue lisää

Miesten ihonhoitotuotteet

Miehen iho on keskimäärin paksumpi ja öljypitoisempi kuin naisen. Cityklinikalta löytyvät täsmätuotteet myös miehen ihonhoitoon.

Lue lisää

Botox-hoito

Botox-hoito on tehokas ja turvallinen tapa korjata ihon ryppyjä ja juonteita. Botox sopii myös ihon tasoittamiseen ja maltilliseen kohottamiseen.

Lue lisää

Hiustenlähtö kuriin PRP-hoidolla

PRP-plasmahoito tehoaa hiustenlähtöön. Hoidossa hiuspohjan iholle injisoidaan verihiutalekylläistä plasmaa. Lisätehoa saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

PRP-hoito kasvoille

PRP-hoito (vampyyrihoito) hidastaa ikääntymismuutosten syntymistä sekä poistaa ikääntymisen merkkejä. Lisää tehoa PRP-hoitoon saadaan, kun plasma rikastetaan hyaluronihappogeelillä.

Lue lisää

PRF – verihiutalefibriinihoito

PRF-hoidolla voidaan vaalentaa arpia, täyteläistää silmänympärysihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Hoito heleyttää ja parantaa ihoa sekä sen tekstuuria kokonaisvaltaisesti. Se toimii myös täysin luonnonmukaisena, kehon itsensä valmistamana vaihtoehtona tavallisille täyteaineille.

Lue lisää

Hikoilu kuriin - botuliini ja miraDry

Liikahikoilu on hoidettavissa. MiraDry-hoito poistaa kainaloiden hikoilun pysyvästi. Muiden kuin kainaloiden liikahikoiluun ratkaisun tarjoaa botox.

Lue lisää

Skinbooster // biorevitalisaatio

Skinbooster-hoito syväkosteuttaa ihon. Sarjahoidon tuloksena ihon pinta tasoittuu ja kirkastuu. Iho muuttuu aiempaa kiinteämmäksi ja tasaisemman väriseksi.

Lue lisää

Mesolangat

Mesolankahoidot sopivat kasvojen ihon kiinteyttämiseen. Nk. erikoislangoilla voidaan kohottaa kasvonpiirteitä.

Lue lisää

Abdominoplastia - vatsan kiristysleikkaus

Abdominoplastia on vatsan kiristysleikkaus. Leikkauksessa kiristetään veltostunutta ihoa ja vatsanalueen lihaksia sekä imetään pois ylimääräistä rasvaa.

Lue lisää

BodyTite-rasvaimu

BodyTite on veitsetön, radiotaajuusavusteinen rasvaimu, joka poistaa rasvaa ja kiinteyttää ihoa. Toimenpiteitä tehdään Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Mesoterapia

Mesoterapian avulla voidaan korjata erityyppisiä iho-ongelmia: ikääntymismuutoksia, ei-tulehduksellista aknea, pigmenttimuutoksia ja jopa hiustenlähtöä.

Lue lisää

Nauhakohotus ja kartiolankakohotus – Ribbon lift, Silhouette Lift, Silhouette Soft®

Kasvojen kohotus voidaan tehdä pienkirurgisesti tai kokonaan ilman kirurgiaa. Silhouette Soft on sulava kartiolanka, joka viedään ihoon neulalla. Sulava Ribbon-nauha tai sulamaton Silhouette Lift -lanka viedään kudoksiin pienen avauksen kautta.

Lue lisää

Käsivarsiplastia - käsivarsien kiinteytys leikkauksen avulla

Käsivarsien yläosa voidaan korjata leikkauksella, jossa poistetaan ylimääräistä, roikkuvaa ihoa.

Lue lisää

FaceTite kiinteyttää kasvot

FaceTite on radiotaajuusavusteinen kasvojenkohotus, joka voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Tuloksena aiempaa kiinteämpi iho ja maltillisesti kohonneet piirteet.

Lue lisää

NeckTite-kaulankohotus

NeckTite on pienkirurginen kaulankohotus, joka tehdään paikallispuudutuksessa. Se sopii potilaille, joiden leuan ja kaulan alueella on liikaa rasvaa.

Lue lisää

Poskirasvan poisto suun sisäpuolelta

Buccal fat pad removal -toimenpiteessä poskien rasvakertymiä poistetaan suun sisäkautta. Toimenpiteen tekee LL Akmaral Karakulova.

Lue lisää

Kemiallinen kuorinta

Cityklinikan pinnalliset ja keskisyvät kuorinnat ratkaisevat monenlaisia iho-ongelmia. Parhaat tulokset saadaan sarjahoidolla.

Lue lisää

Fractora kiinteyttää ja tasoittaa ihon

Fractora kiinteyttää ihoa sekä tasoittaa ihon pinnan epätasaisuuksia ja värieroja. Toimenpiteen teho perustuu neulauksen ja radiotaajuusenergian synergiaan.

Lue lisää

TCA-kuorinta

TCA-kuorinnalla hoidetaan aknea ja rasvaista ihoa. Toimenpide sopii myös ikääntymismuutosten häivyttämiseen sekä aknearpien ja pigmenttimuutosten korjaamiseen.

Lue lisää

Laserhoito kasvoille

Cityklinikan laserhoidot sopivat ihon tasoittamiseen sekä erilaisten iho-ongelmien täsmähoitoon. Käytössämme ovat tehokkaat Fotona-laserlaitteet, joiden ansiosta laserhoitoja voidaan räätälöidä lähes rajattomasti.

Lue lisää

Pysyvä karvanpoisto laserilla

Pysyvä karvanpoisto tehdään laserilla. Karvojen pysyvä poisto vaatii keskimäärin 5-10 hoitokertaa, jotka tehdään 6–8 viikon välein.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Pigmenttiläiskä pois laserilla tai happokuorinnalla

Ihon pigmenttimuutoksia voidaan hoitaa laserilla ja keskisyvillä kemiallisilla kuorinnoilla. Usein yhdistelmähoito tehoaa pigmenttiläiskiin parhaiten.

Lue lisää

Aknen ja aknearpien hoito

Akne on yleinen iho-ongelma, jonka taltuttamiseen tarvitaan usein lääketieteellistä apua. Cityklinikalla aknea hoidetaan laserilla ja kemiallisilla kuorinnoilla.

Lue lisää

Kädet — käsien nuorennushoidot

Kämmenselän rypyt, ulkonevat verisuonet ja ikääntymisläiskät voidaan hoitaa räätälöidyillä toimenpidekokonaisuuksilla.

Lue lisää

Modifioitu TCA-käsittely

Modifioitu TCA sopii erinomaisesti aknen hoitoon, arpien tasoittamiseen, pigmenttimuutosten vaalentamiseen sekä ikääntyneen ihon uudistamiseen ja kiinteyttämiseen.

Lue lisää

Ihon kiinteytys

Ihoa voidaan kiinteyttää tehokkailla laitehoidoilla. Jos ihoylimäärä on suuri, kyseeseen voi tulla myös plastiikkakirurgia.

Lue lisää

Smile Eye Lift (Smooth Eye)

Smile Eye Lift™ (SEL) on alaluomien veitsetön kiinteytyshoito, joka tehdään laserilla.

Lue lisää

Selluliitti pois pysyvästi

Cityklinikalla kosmeettista selluliittia hoidetaan CelluTite-, TiteFX- ja Shock Wave -toimenpiteillä.

Lue lisää

Rasvaimu

Rasvaimussa poistetaan rasvasoluja eikä toimenpiteen jälkeen tapahtuva lihominen aiheuta hoidetuille alueille enää ylimääräisiä rasvakertymiä

Lue lisää

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin poisto on laserilla tehtävä sarjahoito. Uusi, tehokkaampi FracTat™-toimenpide mahdollistaa entistä tehokkaammat tatuoinnin poistot.

Lue lisää

Rasvansiirto

Rasvansiirto voidaan tehdä lähes mihin kehonosaan tahansa. Toimenpide on nopea, ja suuntaa-antavat tulokset näkee heti toimenpiteen jälkeen.

Lue lisää

Kaulan kohotus

Kaulan kohotusleikkaus korjaa kaulan ja leukalinjan ikääntymismuutoksia. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tekee kaulan kohotusleikkauksia Helsingin Cityklinikalla.

Lue lisää

Painonpudotuksen jälkeen

Painonpudotuksen jälkeen ihoa voi olla liikaa. Postbariatrinen kirurgia korjaa laihdutuksen myötä syntyneitä ihopoimuja.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää