Hymenplastia eli immenkalvon korjausleikkaus

Hymenplastia eli immenkalvon korjausleikkaus on kirurginen toimenpide, jossa aikuisen naisen emättimen kalvo suljetaan tikillä. Yhdynnän aikana tikkauskohta hajoaa ja aiheuttaa pienen verenvuodon, joka muistuttaa immenkalvon repeämistä.

Suomessa leikkauksia tehdään muutamia vuosittain. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim tunnetaan yhtenä hymenplastian osaajana sekä Suomessa että Ruotsissa.

Ota yhteyttä

Sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton. Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatiot maksavat 100 €. Konsultaatiot eivät sido sinua mihinkään. Konsultaatio- tai toimenpideajan voit varata puhelimitse. Helsinkiin ja Lahteen ajan voi varata myös verkossa.
  • 0201 777 288 (Helsinki, Lahti)
  • 044 555 55 74 (Hyvinkää)

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

ALV 0 %
2500 €
Lue lisää
  • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
  • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %).
sis. ALV 24 %
3100 €
Lue lisää
  • Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa (alv 0 %).
  • Mikäli toimenpide tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero (alv 24 %).

Cityklinikan Terveystili – entistä joustavammat maksumahdollisuudet

Haluatko maksaa laskulla tai Sinulle sopivissa erissä?

Rahoituksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Kun tiedät toivomasi rahoitusmäärän, voit tehdä hakemuksen sähköisesti tai paikan päällä asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Myös olemassa olevan luoton korotus onnistuu alla olevan hakemuksen kautta. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää

Hymenplastia-wiki

Perustietoa

Seksuaalisuus on erittäin monitahoinen asia, ja seksiin suhtaudutaan hyvin eri tavoin. Joskus nainen tahtoo palata nuoruuteensa ja kokea ensimmäisen kertansa uudelleen. Ajatus uudesta alusta saattaa herätä esimerkiksi uuden kumppanin löytymisen myötä.

Immenkalvo on mahdollista korjata leikkauksen avulla. Cityklinikalla immenkalvon korjausleikkaus eli hymenplastia tehdään aina hienotunteisesti ja asiakasta kunnioittaen. Leikkauksia tehdään naisille, jotka voivat psyykkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti hyvin. Ennen leikkausta potilaan motiiveista puhutaan vastaanotolla avoimesti ja ilman kiirettä. Jos taustalta löytyy naisen oikeuksia loukkaavia tekijöitä, leikkausta ei tehdä.

Leikkauspotilaamme ovat aikuisia naisia. He tuntevat itsensä ja pystyvät kertomaan selkeästi ajatuksiaan leikkauksesta ja leikkaukseen hakeutumisesta. Cityklinikan hymenplastiapotilaiden syyt hakeutua leikkaukseen eivät ole uskonnollisia tai moraalisia.


Ennen leikkausta

Hymenplastiaa suunnittelevan kannattaa aloittaa prosessi varaamalla aika plastiikkakirurgin konsultaatioon, joka maksaa sata euroa. Cityklinikan plastiikkakirurgi Riikka Veltheim palvelee asiakkaitaan lämpimän hienotunteisesti, ja konsultaation aikana selviää, onko hymenplastia juuri se toimenpide, jonka avulla asiakkaan elämänlaatua parannetaan.

On tilanteita, joissa hymenplastiaa ei tehdä eikä hymenplastia ole oikea ratkaisu elämänlaadun parantamiseen.

Cityklinikan plastiikkakirurgi on tehnyt paljon immenkalvon korjausleikkauksia. Hän pystyy palvelemaan sinua monipuolisesti ja tahdikkaasti, monilla eri kielillä.

On muitakin toimenpiteitä, joita toiset kirurgit tekevät ja toiset eivät. Riittää, että joku suorittaa leikkauksen turvallisesti, jos leikkaukselle on tarvetta. (Riikka Veltheim, Iltasanomat 9.7.2016)


Hymenplastian kulku

Hymenplastiassa emättimen kalvo suljetaan tikeillä. Leikkaus on turvallinen, varsin pieni toimenpide, ja se kestää noin 15 minuuttia. Yleensä hymenplastia tehdään nukutuksessa. Riskit ovat samat kuin missä tahansa kirurgisessa toimenpiteessä, ja nukutukseen on valmistauduttava kirurgin antamien ohjeiden mukaan.


Leikkauksen jälkeen

Hymenplastia on päiväkirurginen leikkaus, ja yleensä potilas pääsee kotiutumaan jo parin tunnin kuluttua leikkauksen alkamisesta. Toipumisvaiheet ovat tässäkin leikkauksessa yksilöllisiä. Toipuminen voi kestää muutamista päivistä kuuteen viikkoon saakka. Työhön voi palata jo muutaman päivän kuluttua leikkauksesta. Seksin aloittamisen suhteen on noudatettava leikkaavan kirurgin ohjeita.

Toipumisvaiheen jälkeen immenkalvo on ehjä ja rikkoutumaton. Usein myös emättimen seinät ovat tiukemmat kuin ennen leikkausta. Kun nainen harrastaa seksiä ensimmäisen kerran hymenplastian jälkeen, emättimestä tulee yleensä jonkin verran verta.

Leikkauksesta ei jää silminnähtäviä jälkiä.


Kenelle?

Immenkalvon korjausleikkauksia tehdään ympäri maailmaa melko paljon, ja osa naisista on valmiita matkustamaan tämän toimenpiteen saadakseen. Toimenpiteen hoidonaiheet eivät ole koskaan lääketieteellisiä.

Ketkä leikkaukseen sitten hakeutuvat?

  • Naiset, joilla on jo lapsia ja jotka tahtovat yllättää kumppaninsa
  • Naiset, joiden immenkalvo on rikkoutunut esim. harrastuksen parissa
  • Häihinsä valmistautuvat naiset
  • Naiset, jotka tahtovat kokea nuoruuden uudelleen

Suurin osa Cityklinikan hymenplastiapotilaista on yli 40-vuotiaita naisia, jotka tahtovat aloittaa naisen elämän uudestaan, “puhtaalta pöydältä”.


Muita saman aihealueen palveluita

Ennenaikainen siemensyöksy - botoxhoito

Ennenaikainen siemensyöksy on tavallinen ongelma, jota voidaan hoitaa tehokkaasti ja turvallisesti botuliinilla.

Lue lisää

IPL-KARVANPOISTO

IPL-hoidossa käytetään laitetta, joka perustuu valoimpulsseihin, IPL = Intensed Pulse Light. Laitteella voidaan poistaa karvat kivuttomasti ja tehokkaasti.

Lue lisää

Gynekomastia – man boobs – on hoidettavissa

Hormoneista johtuva rintojen liikakasvu hoidetaan kirurgisesti. Rintakehän paikalliset rasvakertymät voidaan hoitaa rasvaimun avulla.

Lue lisää

Virtsankarkailu kuriin IncontiLase™-hoidolla

Virtsankarkailu voidaan saada kuriin lantiopohjaharjoitteilla, jos kyse on lievästä oireilusta. Jos lievä tai keskivaikea virtsankarkailu ei helpotu harjoitteiden avulla, voidaan harkita laserhoitoa tai nauhaleikkausta.

Lue lisää

Emättimen kiristys laserilla

Jos emättimen löysyys ei johdu laskeumasta, apu voi löytyä IntimLase™-laserhoidosta. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide.

Lue lisää

Emättimen kuivuus pois laserilla

Emättimen kuivuutta voidaan hoitaa ilman hormoneja. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla.

Lue lisää

Hymenplastia eli immenkalvon korjausleikkaus

Hymenplastia eli immenkalvon korjausleikkaus on kirurginen toimenpide, jossa aikuisen naisen emättimen kalvo suljetaan tikillä.

Lue lisää

Peniksen paksunnos

Peniksen paksunnos tehdään lähes aina potilaan omalla rasvalla.

Lue lisää

Miesten intiimitoimenpiteet

Kivespussin kohotusleikkauksia sekä miesten ympärileikkauksia tekee Helsingissä plastiikkakirurgian erikoislääkäri, tohtori Riikka Veltheim. 

Lue lisää

Häpyalueen rasvaimu

Häpyalueen rasvaimu voi tulla kyseeseen, jos peniksen ulkonäkö ei miellytä omaa tai kumppanin silmää.

Lue lisää

Intiimikirurgia ja intiimitoimenpiteet

Intiimialueen ulkonäköä ja toimintaa voidaan korjata pientoimenpiteillä ja leikkaushoidoilla. Intiimikirurgisia toimenpiteitä tekee plastiikkakirurgi Veltheimin lisäksi naistentautien erikoislääkäri Mitrofanoff.

Lue lisää

Ympärileikkaus

Ympärileikkaus on toimenpide, jossa siittimen ympäriltä poistetaan esinahkaa. Suomessa tämä toimenpide tehdään lähes aina lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi esinahan tiukkuuden takia.

Lue lisää

Plastiikkakirurgia - yleistä

Leikkausta suunnittelevan kannattaa etsiä mahdollisimman laajalti tietoa leikkauksesta, nukutuksesta ja toipumisajasta. Olet tervetullut Cityklinikalle!

Lue lisää