Ehkäisy ja raskauden seuranta

Cityklinikan gynekologin vastaanotolla voidaan suunnitella niin ehkäisyä kuin raskauttakin. Naistentautien erikoislääkäri, LT Lasarus Mitrofanoff palvelee asiakkaitamme Helsingin Cityklinikalla.

Lasu tunnetaan lääkärinä, jolla on aikaa. Lasun CityGyn-tiimi takaa, että vastaanotolla suunnitellut diagnostiset ja hoidolliset toimenpiteet tapahtuvat sovitussa aikataulussa ja sovitussa hoitopisteessä.

Ota yhteyttä

Citygyn on LT, gynekologi Lasarus Mitrofanoffin vastaanotto Helsingin Cityklinikalla. Ajan gynekologin vastaanotolle voit varata numerosta 0201 777 288. Lisäkyselyitä voit myös laittaa sähköpostitse osoitteeseen lasarus.mitrofanoff@cityklinikka.fi  

Varaa aika netissä.

Joitakin aikoja Helsinkiin tai Lahteen voit varata verkkoajanvarausjärjestelmässämme.

Varaa aika

Hinnasto

Palvelun saatavuus: Helsinki

Kierukan asettaminen
260 €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Alkuraskauden ultraäänitutkimus (rv 5–12)
195 (sisältää vastaanottopalkkion) €
Varhaisraskauden ultraäänitutkimus (niskaturvoke ja morfologia)
195 (sisältää vastaanottopalkkion) €

Palvelun saatavuus: Helsinki

Rakenneultraäänitutkimus
260 €

Ehkäisy ja raskauden seuranta

Hormonikierukka

Kierukka sopii useimmille naisille ehkäisymenetelmäksi. Hormonikierukassa muovisen kierukan varren ympärillä on säiliö, joka erittää paikallisesti keltarauhashormonia. Kierukan teho perustuu moneen seikkaan. Se estää munasolun hedelmöittymistä sekä muuttaa kohdunsuun liman sitkeäksi, jolloin siittiöiden kulku vaikeutuu. Hormonikierukkaa muuttaa myös kohdun limakalvon sellaiseksi, ettei munasolu kykene kiinnittymään kohtuun.  Hormonikierukka on varma ja turvallinen ehkäisymenetelmä, joka sopii hyvin pitkäaikaiseen ehkäisyyn.

Kierukan asettaa paikoilleen ja poistaa gynekologi Lasarus Mitrofanoff. Hormonikierukka tulisi vaihtaa viiden vuoden välein.


Raskausajan ultraäänitutkimukset

Moni nainen hakeutuu ultraäänitutkimukseen jo alkuraskauden aikana. Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen voi tulla jo, kun kuukautiset ovat myöhässä kolme tai neljä viikkoa, ja tällöin ultraäänitutkimuksen avulla voidaan todeta raskauden käynnistyneen. Sydämen syke näkyy ultraäänitutkimuksessa jo seitsemännellä tai kahdeksannella raskausviikolla.

Rakenneultraäänitutkimuksen tarkoituksena on seurata sikiön kasvua ja lapsiveden määrää sekä sulkea pois rakennepoikkeavuuksia, kehityshäiriöitä ja epämuodostumia. Rakenneultraäänitutkimus eli ns. rakenneultra tehdään useimmiten 18.–24. raskausviikkojen aikana. Myöhemminkin rakenneultraan voi hakeutua.


Muita saman aihealueen palveluita

Ehkäisy ja raskauden seuranta

Cityklinikan gynekologin vastaanotolla voidaan suunnitella niin ehkäisyä kuin raskauttakin.

Lue lisää

Gynekologiset tutkimukset

Gynekologisen perustutkimuksen eli sisätutkimuksen aikana tutkitaan rinnat ja tarkastetaan emättimen ja ulkosynnyttimien limakalvot sekä tunnustellaan kohtu.

Lue lisää

Virtsankarkailu kuriin IncontiLase™-hoidolla

Virtsankarkailu voidaan saada kuriin lantiopohjaharjoitteilla, jos kyse on lievästä oireilusta. Jos lievä tai keskivaikea virtsankarkailu ei helpotu harjoitteiden avulla, voidaan harkita laserhoitoa tai nauhaleikkausta.

Lue lisää

Emättimen kiristys laserilla

Jos emättimen löysyys ei johdu laskeumasta, apu voi löytyä IntimLase™-laserhoidosta. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide.

Lue lisää

Emättimen kuivuus pois laserilla

Emättimen kuivuutta voidaan hoitaa ilman hormoneja. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla.

Lue lisää

Muut intiimitoimenpiteet

Gynekologi Lasarus Mitrofanoff tekee Cityklinikalla gynekologisten perustutkimusten lisäksi intiimialueiden pientoimenpiteitä sekä vaativampaa intiimikirurgiaa.

Lue lisää